Klaipėdos miškininkystės paslaugų bendrovė nuslėpė per 200 tūkst. eurų pajamų

Klaipėdoje išaiškinta miškininkystės paslaugų bendrovė, nedeklaravusi daugiau kaip 200 tūkst. eurų apmokestinamų pajamų, pirmadienį pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Bendrovė iš jos akcininkų nuomojosi 187 žemės sklypus Klaipėdos, Šiaulių, Telšių ir Tauragės apskrityse, juose vykdė miškininkystės, medienos ruošos ir kt. paslaugų veiklą. Pagal turimas sutartis didžioji dalis pajamų, gautų už parduotą medieną, atitekdavo miško savininkams kaip nuomos mokestis. Įmonė, nors ir turėjusi milijonines pajamas, 2009-2013 metais deklaruodavo reikšmingus mokestinius nuostolius. Aiškinantis nuostolingos veiklos priežastis buvo pradėtas patikrinimas, kurio metu ir paaiškėjo, kad įmonė VMI teikė neteisingus duomenis, taip išvengdama pelno mokesčio bei mažindama mokėtiną pridėtinės vertės mokestį (PVM)“, - sakė Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė.

Patikrinimo metu nustatyta, kad bendrovė nedeklaravo iš viso per 200 tūkst. eurų PVM apmokestinamų pajamų, gautų už miško savininkams suteiktas medienos paruošimo paslaugas, ir nuo minėtos sumos apskaičiuoto apie 43 tūkst. eurų PVM. Šios sumos buvo deklaruotos patikslintose PVM deklaracijose. Bendrovei taip pat reikės sumokėti delspinigius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių