Klaipėdos apskrityje tikrinti autobusų ir krovininio transporto vairuotojai

  • Teksto dydis:

2022 m. vasario 7–13 d. daugelyje Europos šalių, taip pat ir Lietuvoje, buvo vykdoma tikslinė prevencinė priemonė, kurios metu tikrinti autobusų ir krovininio transporto vairuotojai – jų blaivumas, saugos diržų, tachografų naudojimas, darbo ir poilsio režimo, didelių gabaritų ir pavojingų krovinių vežimo tvarka, transporto priemonių techninė būklė bei kitų KET reikalavimų laikymasis. Priemonė vykdyta Europos kelių policijos tinklo ROADPOL iniciatyva.

Klaipėdos apskrities keliuose buvo patikrinta 240 autobusų, iš jų du – registruoti kitose ES šalyse. Nustatyti septyni pažeidimai dėl saugos diržų naudojimo tvarkos nesilaikymo. Taip pat patikrinta 581 krovininė transporto priemonė, iš jų – 15 registruotos kitose ES šalyse ir dvi Bendrijai nepriklausančiose užsienio šalyse. Nustatyti 23 pažeidimai – keturi vairuotojai nesegėjo saugos diržų, trijų transporto priemonių techninė būklė neatitiko reikalavimų, vienas vairuotojas neturėjo teisės vairuoti tos rūšies transporto priemonės, dar 15 buvo nesumokėję kelių mokesčio, arba neleistinai naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis. Neblaivių autobusų ar krovininių automobilių vairuotojų neužfiksuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne vairuotojus

Ne vairuotojus portretas
reikia tikrinti,o TP technine bukle ir tai,kaip ir uz kiek "padaroma" ju techapziura! Dar praverstu patikrinti vairuotoju darbo laiko apskaita ir kiek uz darba sumokama "juodai".

Alkotesteris

Alkotesteris portretas
Butinai juos tikrinti, kasdien.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių