Klaipėdoje vėl įsismagino telefoniniai sukčiai

 

Penktadienį maždaug per tris valandas nuo telefoninių sukčių nukentėjo dvi garbaus amžiaus klaipėdietės.

 

Nusikaltimo modelis panašus – abiem paskambino nepažįstamas asmuo, informavo, kad moterys galėjo gauti pensijas netikrais pinigais. Neatmetama, kad tai buvo to paties nusikaltėlio darbas.

Penktadienį trijų valandų skirtumu į pareigūnus kreipėsi dvi garbaus amžiaus klaipėdietės, susizgribusios, kad buvo apgautos telefoninio sukčiaus.

1936 m. gimusi moteris, gyvenanti Pušyno gatvėje, Klaipėdoje, penktadienį apie 13.50 val. į namų fiksuoto ryšio telefoną sulaukė nepažįstamojo skambučio.

Jai paskambino vyras, prisistatė namus administruojančios bendrovės darbuotoju ir aiškino, kad pensiją pareiškėja galėjo gauti netikrais pinigais, todėl juos reikia patikrinti.

Apie 14.25 val. į namus atėjo nepažįstamasis, paėmė 680 eurų ir pasišalino.

Tą pačią dieną apie 16 val. Taikos prospekte, į 1931 m. gimusios moters namų telefoną taip pat paskambino nepažįstamas vyras, kuris aiškino, kad pensiją moteris irgi galėjo gauti netikrais pinigais.

Apie 17.30 val. į jos namus atėjo nepažįstamas vyras, prisistatė policijos pareigūnu ir, paėmęs pareiškėjos pateiktus 2 200 eurų, pasišalino. Pradėti tyrimai dėl sukčiavimo.

Neatmetama, jog šiuos abu nusikaltimus galėjo įvykdyti tas pats asmuo.

Pareigūnai šią savaitę Klaipėdos apskrityje fiksavo ne vieną panašų atvejį. Teigiama, jog telefoniniai sukčiai pastaruoju metu vėl suaktyvėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
Nuo sukčių norėdamas dar gali išsisukt, o kur dėtis, kai tau sodra arba vmi legaliai sąskaitą ištuština už nebūtas nuodėmes?

Loni

Loni portretas
Negaila tų nukentėjusiųjų, kiek galima būti aklam ir kurčiam? Ir adresą pasako ir dar į namus pasikviečia, ir santaupas atiduoda. Ką belieka pridurti, šaunu. Ir toliau šelpkit tas išgamas.

Janina

Janina portretas
Jau tiek kalbama apie tuos sukčius per radio ,per Tv, senjorams turėtų vaikai,anūkai aiškinti kaip apsaugotų savo pinigėlius, taupo taupo skanesnio kasnio nenusiperka ,o atiduoda banditams,gaila tokių patiklių žmonių
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių