Klaipėdoje išaiškinta pradėjusi formuotis kvaišalų pardavėjų grupuotė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai išaiškino uostamiestyje pradėjusią formuotis nusikalstamą grupuotę, kurios nariai platino narkotines ir ypač pavojingas psichoaktyvias medžiagas.

Visi įtariamieji - nuo 20 iki 25 metų. Pas juos aptikta psichotropinių medžiagų darinių, "extazy" tablečių bei kanapių ir jų dalių.

2013 metų rugpjūtį pas sulaikytą ir vėliau suimtą narkotikų pardavimu įtariamą klaipėdietį kratos metu paimtuose milteliuose ekspertai aptiko psichotropinės medžiagos - katinono - darinių ir kitų naujų psichoaktyvių medžiagų.
 
Pareigūnai, tirdami informaciją apie Klaipėdos mieste platinamas ypač pavojingas žmogaus sveikatai psichotropines medžiagas, jas platinančių ir vartojančių asmenų vadinamas kristalu, lapkričio mėnesį demaskavo visą šiuos kvaišalus platinusią nusikalstamą grupuotę.
 
Dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti organizuotoje grupėje pareikšti keturiems 20-24 metų jaunuoliams. Dar vienas 25 metų klaipėdietis įtariamas kvaišalų perpardavinėjimu.
 
Sulaikytieji niekur nedirba, vienas - anksčiau teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis nedideliais kiekiais. Operacijos metu iš viso sulaikyta vienuolika asmenų, šeši januoliai įtariami įsigiję narkotikų vartojimui.
Įtariama, kad nusikalstamos grupuotės lyderis didesniais kiekiais įsigydavo narkotinės medžiagos - kanapių ir jų dalių, psichotropinės medžiagos - MDMA, psichotropinių medžiagų darinių ("kristalo") bei tiekė juos organizuotos grupės nariams, narkotinių ir psichotropinių medžiagų perpardavinėtojams ir vartotojams.
 
Pareigūnai kratų metu surado apie 2 kg kanapių ir jų dalių, 170 "extazy" tablečių bei apie 15 g psichotropinių medžiagų darinių. Aptiktų kvaišalų rinkos vertė - apie 65 tūkst. litų. Šiuo metu du įtariamieji suimti, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius. Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių