Klaipėdietė širsta dėl daugiabučių kiemuose pieno produktais prekiaujančio ūkininko higienos

Klaipėdietę papiktino uostamiesčio daugiabučių kiemuose savo gamintais pieno produktais prekiaujančio ūkininko higiena. Moteris kreipėsi į antstolius ir, užfiksavusi pažeidimus, įrodymus nusiuntė Maisto ir veterinarijos tarnybai. Ši patikrinusi gamintoją žurnalistams pripažino, kad skundas buvo pagrįstas.

Ko nepastebi tarnyba?

Praėjusią savaitę šalyje kilo skandalas dėl tortus gaminančios įmonės pavadinimo ir logotipo, nes gamintojai esą taip klaidina vartotojus.

Tuomet pats Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas viešai skelbė, kad įmonėje – rimti pažeidimai ženklinant gaminamus produktus ir pateikiant duomenis apie jų maistinę vertę.

Paprastus žmones nustebino tokia tarnybos reakcija, nes, anot klaipėdietės, čia pat panosėje yra kur kas rimtesnių higienos pažeidimų, kurių kažkodėl niekas nemato.

Tą atvejį mes ištyrėme ir nustatėme, kad buvo tam tikrų pažeidimų.

"Tai yra labai keista, kai pašonėje yra ūkininkas, kuris Klaipėdoje kone kasdien iš autobusiuko prekiauja neženklintais pieno produktais, neišlaikytu temperatūriniu režimu, jau nekalbant apie rankų higieną ir darbo rūbus. Veterinarijos tarnyba to tarsi nemato", – stebėjosi klaipėdietė.

Fiksavo su antstoliu

Pilietiška moteris dėl to kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), tačiau tikino, kad jokio raštiško atsakymo kol kas negavo.

Žodžiu jai buvo pasakyta, kad "jokių pažeidimų nėra, čia viskas yra labai gerai".

"Juk tai yra ta pati gamyba, tie žmonės tortus kepa, o čia varškę, grietinę, sūrius gamina. Ir čia, ir ten gali būti salmoneliozė, auksinis stafilokokas, žarninis enterokokas. Tai buvo ne šiaip skundas. Įrodymus pateikiau pasitelkusi antstolį, kuris užfiksavo faktines aplinkybes. Žiniasklaidoje išgirdau apie tą pavadinimo ir ženklinimo skandalą, o čia turiu įrodymus su akivaizdžiausiais ūkininko veiklos pažeidimais, bet niekas niekam nekliūva. Tai kas čia yra? Dvejopi standartai, o gal tai – korupcijos apraiškos?" – stebėjosi klaipėdietė.

Įtraukė į rizikos grupę

VMVT Klaipėdos departamento vadovas Antanas Bauža tikino, kad uostamiestyje prekiaujančių ūkininkų parduodamas prekes "vertina pagal teisės aktų reikalavimus".

"Tą atvejį mes ištyrėme ir nustatėme, kad buvo tam tikrų pažeidimų. Už tuos pažeidimus ūkininką nubaudėme. Žmogus yra įpareigotas laikytis teisės aktų reikalavimų, jis turi ženklinti savo produkciją nustatyta tvarka ir pardavinėti pagal nustatytas sąlygas", – tvirtino A.Bauža, pabrėžęs, kad vis dėlto labai didelio kriminalo nemato.

Antanas Bauža / Vytauto Liaudanskio nuotr.

A.Bauža patikino, kad visus gautus skundus dėl panašių dalykų tarnyba ištiria. Piliečiai apie skundų tyrimą informuojami ir esą, jei yra nustatoma pažeidimų, priimamos priemonės – nuo rinkos ribojimo iki įmonės veiklos stabdymo.

Šiuo atveju pieno produktais Klaipėdoje prekiavęs ūkininkas atsipirko bauda. Buvo patikrintos jo gamybos patalpos, gamintojas esą dabar pateko į rizikos grupę, jis nuolat bus tarnybos akiratyje, jo ūkis dažniau tikrinamas ir vertinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAM KUR BOBUTEI PATARIMĄ DAVĖ

TAM  KUR BOBUTEI PATARIMĄ DAVĖ  portretas
Visų pirma įsidėmėkit ,kad reikia rankas plauti, tuomet niekas prie jų nelips.,o ne pro šalį ir galvą išsiplauti, tai gal tuomet protas pasimatys

Šitai bobutei

Šitai bobutei portretas
Geriau hemija vartoti, negu natūralius produktus, o kaip galvojate pienovežiai surenka pieną iš ūkininkų, tokį pat atšaldytą kaip ir šis ūkininkas atveža. Kaškokių ligų prisigalvoja kokius produktus parsinešame Išparduotuvė hemijos pripurkšti į rankas neina paimti viskas limpa.

viens galvoj

viens galvoj portretas
Klaipėdietė širsta,nes niekas jos nepamyli, nei kaimynas, nei ūkininkas, nei traktoristas į jos pusę nežiūri. Matyt baisi ir širsta.
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių