Klaipėdiečių galvos skausmas: kaimynas šiukšlių kalną išvertė tiesiog namo kieme

Pačiame miesto centre su šiukšlių konteinerius apnikusiais benamiais kovojantys klaipėdiečiai turi naują problemą – kieme kažkas išvertė kalną senų rakandų. Įtariamą teršėją gyventojai užfiksavo telefonais.

Herkaus Manto 5-ojo namo kieme stovi dvi eilės buitinių atliekų konteinerių, o juos dengia stogelis. Ši vieta yra tapusi priebėga miesto centre dienas leidžiantiems benamiams.

Aplinkinių namų gyventojai ne kartą skundėsi dėl netvarkos ir antisanitarijos, kurią prie šiukšliadėžių kelia namų neturintys žmonės.

Kartais čia susirenka ir 10 asmenų, jų girtavimas, linksmybės, o neretai ir muštynės kelia siaubą. Gyventojai ne tik neleidžia vaikams išnešti šiukšlių, bet neretai ir patys verčiau neša atliekų maišelius į atokiau esančius konteinerius, aplenkdami savo kiemą.

Šiomis dienomis žmonės pro savo langus pamatė, kaip pastogė tiesiog augte apaugo iš kažkurio buto išneštais daiktais. Šalia žalių plastikinių konteinerių išsirikiavo sena sofa, kėdės, spintelės, virtuvės rakandai ir net klozetas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai sulaukė ne vieno signalo apie tai, kad esą butą nusipirkęs žmogus sumanė ištuštinti būstą, visus jame buvusius daiktus išnešdamas tiesiog į kiemą.

"Keista, kai žmonės dideliems pirkiniams pinigų negaili, o nereikalingus daiktus išgabenti į stambiagabaričių atliekų aikštelę eurų pagaili. Sulaukę ne tik pranešimų žodžiu, bet ir nuotraukų, mes neabejojame, kad sužinosime, kas yra šie asmenys, ir priversime sutvarkyti užterštą vietą ir sumokėti baudą", – tikino Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Saulius Valiulis.

Kai žmonės užfiksuoja šiukšlintojus, tempiančius nebereikalingus daiktus iš automobilio, iš transporto priemonės valstybinių numerių sužinoma, kas yra jo savininkas.

Tada žmogus kviečiamas į Viešosios tvarkos skyrių, jam paaiškinama, ką neleistino jis padarė, ir taikoma administracinė nuobauda. Kaltininkas įpareigojamas savo atliekas išgabenti.

Tokių pat priemonių gali imtis ir policijos pareigūnai.

Pirmoji bauda siekia nuo 30 iki 140 eurų, antrą kartą įkliuvę taip pat besielgiantys baudžiami nuo 140 iki 600 eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Pasisekė namo gyventojams, kad pavyko užfiksuoti Šiukšlintoją, dabar lieka tik tikėtis, kad šis tipas dar ir baudos sulauks !

Dirigentas

Dirigentas portretas
Klaipeda valdo liberalai, jie zmogiškumo neturi

Lauris

Lauris  portretas
Tokiems bomzams kviesti policija jei tempe visokes nesanones nuo konteineriu i kiema pas mus toks degradas bomzas buvo i buta viska tempe ir buvo prisiveise tarakonu jai jau buvo isdezifikuotas butas jis ten parejo ir mire nieks i skambucius neregavo kai mire visos tarnybos suleke
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių