Keturi kaltinamieji stos prieš teismą dėl disponavimo daugiau nei 50 kg kvaišalų

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Oskaras Martynaitis teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti pareikšti keturiems asmenims: moteriai ir trims vyrams. Du iš jų taip pat kaltinami kontrabanda ir dokumento klastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai, kurie, turėdami informacijos, kad gali būti gabenamos narkotinės ir psichotropinės medžiagos, praėjusių metų gruodžio 10-osios ankstų rytą Jurbarke patikrino automobilį „Volvo“. Jame buvusiame sportiniame krepšyje pareigūnai aptiko daugiau nei 14 kg kvaišalų, kurių didžiąją dalį sudarė amfetaminas. Įvykio vietoje sulaikyti du vyrai – Klaipėdos ir Jurbarko gyventojai.

Tos pačios dienos popietę Klaipėdoje viename bute buvo atlikta krata. Moteriai priklausančiame bute rasta daugiau nei 36 kg psichotropinės medžiagos su amfetaminu, kuri buvo supakuota į paketus ir sudėta į du sportinius krepšius.

Tyrimo duomenimis, 51-erių klaipėdietis iš viso įgijo daugiau nei 50 kg kvaišalų ir dalį jų (minėtus 14 kg) galimai perdavė 58-erių jurbarkiečiui, kad pastarasis tolimojo reiso metu juos nugabentų į Suomiją. Įtariama, kad tolimųjų reisų vairuotojas jau kurį laiką važinėjo su klaipėdiečio jam perduotu netikru vairuotojo pažymėjimu. Manoma, kad Klaipėdos gyventojas, be šio pažymėjimo, suklastojo dar tris vairuotojo pažymėjimus skirtingų žmonių vardais.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad didžioji dalis kvaišalų (daugiau nei 36 kg) buvo perduota 54-erių klaipėdietei. Kratų metu moteris tikino nežinanti, kas yra jos bute esančiuose sportiniuose krepšiuose.

Kaltinimai neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų pareikšti ir 31-erių kauniečiui, iš kurio, įtariama, 51-erių klaipėdietis įgijo dalį kvaišalų. Likusios narkotinės ir psichotropinės medžiagos įgytos iš nenustatytų asmenų.

Visi keturi kaltinamieji anksčiau jau yra teisti už įvairius nusikaltimus.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Nejuokaukite, juk savoms reikmėms...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių