Įtarimai dėl klastotų PGR tyrimų ir įrašų apie skiepus – Uosto poliklinikos darbuotojams

  • Teksto dydis:

Teisėsaugai paskelbus apie galimą medicinos srityje Klaipėdoje dirbančių asmenų piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą, įtarimai buvo pareikšti uostamiesčio bendrovės „Baltic Medics“ darbuotojams, ketvirtadienį patvirtino įmonės vadovybė ir du BNS šaltiniai.

„Baltic Medics“ yra žinoma kaip Uosto poliklinika.

Teisėsauga ketvirtadienį ryte paskelbė, jog Klaipėdoje atliekamas tyrimas dėl galimų nusikaltimų, padarytų atliekant fiktyvius PGR tyrimus ir klastojant įrašus apie skiepus nuo COVID-19, kad nenorintys iš tikrųjų išsitirti ar pasiskiepyti žmonės gautų galimybių pasus.

„Baltic Medics“ Klaipėdoje turi tris poliklinikas, taip pat laboratoriją bei kraujo ėminių kabinetą, dar vienas įstaigos filialas veikia Skuode.

Įmonės vadovės pavaduotoja medicinai Lolita Rapolienė BNS sakė žinanti apie pradėtą ikiteisminį tyrimą, tačiau sako neturinti dėl ko kaltinti darbuotojų.

„Žinome, kad vyksta tyrimas, žmonės dirba, bet nėra įrodymų. Kokie bus rezultatai, matysime. Nėra per daug ką ir komentuoti, nežinau, kuo žmonės kaltinami“, – sakė L. Rapolienė.

„Tempai buvo be proto dideli. (...) Per dieną iki 10 tūkst. tyrimų, gal nesusipratimai įvykę. Neturime kuo kaltinti žmonių, visi dirbo savo darbus“, – pridūrė ji.

L. Rapolienė sakė daugiau informacijos neturinti ir nukreipė į „Baltic Medics“ vadovę Saulę Bieliauskienę, su ja susisiekti BNS nepavyko.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai gruodį, bendradarbiaujant su Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdyba. Buvau gauta informacijos apie medicininių dokumentų klastojimą dėl asmenims neva atlikto COVID-19 PGR tyrimo ar vakcinavimo nuo COVID-19 ligos vienoje iš Klaipėdos gydymo įstaigų.

Anot Klaipėdos apygardos prokuroro Donato Blinstrubo, asmenims už pinigus paslaugos būdavo suteikiamos nė neatvykus į gydymo įstaigą ir šie neteisėtai įgydavo galimybių pasus.

Įstaiga tęsia savo darbą, tačiau paaiškėjus daugiau aplinkybių atsakomybė gali grėsti ir juridiniam asmeniui, teigė D. Blinstrubas.

Šiemet kovą per surengtą operaciją Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai uostamiestyje sulaikė, kaip skelbta, vienoje iš Klaipėdos poliklinikų dirbančius keturis, įvairias pareigas užimančius, anksčiau neteistus, darbuotojus – 54 metų, 36 metų bei 30-ties metų moteris ir 28 metų vyriškį.

Tą pačią dieną policijos pareigūnai atliko kratas šių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose. Per kratas buvo rasta tyrimui reikšmingų daiktų ir dokumentų, daugiau kaip 60 tūkst. eurų grynais bei, įtariama, dopingo medžiagų. Pinigai aptikti asmenų namuose. Teisėsauga aiškinasi jų kilmę.

Įtariama, kad minėti asmenys 2021 metų pabaigoje – 2022 metų pradžioje, piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi ir siekdami turtinės ar kitokios asmeninės naudos, organizavo, tarpininkavo bei vykdė medicininių dokumentų ir įrašų dėl asmenims neva atlikto COVID-19 PGR tyrimo ar vakcinavimo nuo COVID-19 klastojimą. Šiuo pagrindu asmenys neteisėtai galėjo įgyti galimybių pasą ar ES skaitmeninį COVID pažymėjimą ir jais naudotis.

Tęsdami tyrimo veiksmus, policijos pareigūnai apklausė du vyriškius – 59-erių ir 38 metų. Jų prašymu, įtariama, buvo klastojami jų medicininiai dokumentai. Taip pat buvo apklausta galbūt šiems veiksmams tarpininkavusi 33 metų moteris. Pastarieji asmenys taip pat anksčiau neteisti ir teisėsaugai nebuvo žinomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis  portretas
Užjaučiu visus tuos kurie paziureja tele-VIZIJA bėgo kaip avys skiepytis nes negalejo nueit i Akropolį nusipirkti duonos, taip jie mane kad be jo nebebus galima gyventi. Nesu joks antivakceris ar panašiai bet graudu… Atėjo vasara viskas mistiškai dingo. Niekam neįdomus tu badytas ar ne. O dėl kyšiu tai jie buvo ir bus ne naujiena. Klaipėdoje norint greita pasidaryti testą 80 euru tai įsivaizduokit kiek prisikrove imones pinigu.. Baisu. Geros dienos visiem.

Sonatai

Sonatai portretas
Kad tik vien Klaipėdoje taip būtų, visur tas pats, tik šioje situacijoje šlykščiausiai elgiasi pats žmogus...pats moka pinigus už skiepus, į kelius klaupiasi ir tuoj pat lekia skundžia...

Sonata

Sonata portretas
Kas ne kas,bet Klaipedos medikai,tai sugeba sublizget del kysiu.Matyt labiausiai korumpuoti visoj Lietuvoj.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių