Ilgąjį savaitgalį – Klaipėdos pareigūnų reidai

Ilgasis savaitgalis buvo ekstremalus vairuojantiesiems. Vieni piktinosi, kad keliai ir miestų gatvės pilni vairuotojus kontroliuojančių policininkų, kiti liūdėjo įkliuvę vairuodami neblaivūs.

Šįkart Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena lėmė ilgesnį savaitgalį, todėl turėjome tris išeigines dienas.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato Kelių policijos vadas Mindaugas Džermeika tikino, kad per šventes pareigūnai visada rengia patikras ir kaskart įsitikina – šventės demoralizuoja vairuotojus.

Šįkart aktyvios patikros vykdytos ne tik šventinę dieną, bet ir šeštadienį bei sekmadienį. Vis dėlto daugiausia neblaivių ir nedrausmingų vairuotojų įkliuvo būtent penktadienį, kovo 11-ąją.

Nors skaičiai nėra tragiški, o vairuotojų girtumas nesiekia ribos, kai reikia pradėti ikiteisminį tyrimą, nerimauti buvo rimtas pagrindas.

Penktadienį ir šeštadienį Klaipėdoje nutverti aštuoni neblaivūs vairuotojai, toliau važiuoti jie nebegalėjo.

Dar viena įkaušusi mergina įkliuvo kelios minutės po šeštadienio vidurnakčio. 26-erių vairuotoja, matyt, buvo neseniai vartojusi alkoholio, nes pirmą kartą matuoklis parodė 0,95 prom., o po ketvirčio valandos šis rodiklis pašoko iki 1,09 prom.

Vienas neblaivus ryžęsis vairuoti asmuo buvo jau anksčiau praradęs vairuotojo pažymėjimą. Jo laukia dar griežtesnės bausmės, nei įkliuvus pirmą kartą.

Dar penki asmenys pripažino, kad neturi teisės vairuoti, dviem pažymėjimai atimti palyginus neseniai, trys kiti, pasak pareigūnų, apskritai neįgijo tokios teisės.

Išskirtinis faktas tai, kad kovo 11-ąją policininkai nutvėrė ir du neblaivius paspirtukininkus. 59-erių vyras tądien įpūtė 0,65 prom., o 36-erių jo likimo draugui užfiksuotas 1,13 prom. girtumas.

Vyrai bus baudžiami taip pat, kaip už šį nusižengimą būtų baudžiami dviratininkai, ir nesvarbu, ar jie važiavo gatve, dviračių taku ar šaligatviu.

Gali būti, kad kovo 11-ąją girtų vairuotojų uostamiesčio gatvėse buvo nė kiek ne daugiau nei kitomis dienomis, tiesiog tądien patikrose dalyvavo daugiausia policininkų – 12 pareigūnų.

Du iš jų įprastai dirba kabinetuose, bet šventinę dieną jie panoro padirbėti gryname ore, nes už darbą šventinę dieną jiems bus sumokėtas didesnis atlyginimas.

Šeštadienį reiduose dalyvavo aštuoni, o sekmadienį – jau tik šeši pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal sie

Gal sie portretas
teroristai galetu samdytis i UKraina? Kam kariauti pries taikius SAVO SALIES piliecius!?? Juolab,kad tokie "reidai" - neteiseti.

Žmogus

Žmogus portretas
O pirmadienį Rimkuose jau du.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių