Į Vytauto Didžiojo gimnaziją lėkė pareigūnai: pranešta apie sprogmenį

Klaipėdos policijos pareigūnai pirmadienio rytą skubėjo į Vytauto Didžiojo gimnaziją. Jiems teko tikrinti informaciją apie mokymo įstaigoje neva padėtą sprogmenį.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Grauslienės teigimu, bendrojo pagalbos centro informacija apie sprogmenį gimnazijoje policininkus pasiekė 11.05 val.

Apie tai informuojantį laišką kažkas atsiuntė gimnazijos direktorei elektroniniu paštu.

Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorė Daiva Križinauskaitė pasakojo grėsmingą laišką savo elektroniniame pašte pamačiusi 10.50 val. Po penkių minučių jos kabinete jau posėdžiavo gimnazijos vadovai, labai greitai buvo nuspręsta apie laišką pranešti bendruoju pagalbos telefonu, o vaikus kuo greičiau išvesti į lauką.

Nors policininkai nusprendė plano „Skydas“ neįvesti, visi moksleiviai buvo išvesti į mokymo įstaigos stadioną. Dėl visa ko S. Daukanto gatvė ties mokykla buvo užtverta, eismas joje nevyko apie 40 minučių, kol buvo ieškoma sprogmenų. Mokymo įstaigos patalpas tikrino trys policijos ekipažai.

Gimnazijoje baigiasi pirmojo pusmečio sesija, pirmadienį ne vienoje klasėje buvo numatyti atsiskaitymo bei kontroliniai darbai, tačiau, panašu, kad grasinantis laiškas galėjo būti susijęs ne su gimnazistų noru išvengti šių patikrų.

Įvykį tiria miesto policijos komisariato pareigūnai, informacija perduota ir Valstybės saugumo departamento darbuotojams. Neoficialiais duomenimis, laiške buvo reikalaujama vėl išduoti rusams vizas.

Panašių laiškų lavina maždaug prieš savaitę pasipylė ir kitose Lietuvos vietose. Apie padėtą sprogmenį prieš savaitę elektroniniu paštu buvo pranešta Lietuvos oro uostui, nenurodant konkrečiai Vilniaus, Kauno arba Palangos oro uosto.

Lietuvos oro uostų aviacijos saugumo specialistai iškart informavo visas specialiąsias tarnybas apie galimą grėsmę. Vyko nuodugnus keleivių terminalų patikrinimas, keleiviai buvo laikinai evakuoti iš laukimo erdvių visuose Lietuvos oro uostuose.

Tikėtina, kad tokiais veiksmais siekiama Lietuvos žmonėms sukelti paniką, nerimą ir suteikti galimybę pasireikšti Rusijos Federacijos propagandininkams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jų ten daug gyvuliuoja

Jų ten daug gyvuliuoja portretas
Klaipėdos kacapų žaidimai

Aš portretas
Nemėgstu rusijos

kai normalus žmogus ant kokio iškrypėlio

kai normalus žmogus ant kokio iškrypėlio portretas
ar ant kokios valdžios padlos parašo tai staigiai atlekia, o čia slabo per maži klynai, todėl, kadf rašo iš ruskyno, lakstykit jūs kiek norit imituodami darbą, nejuokinkit mano tūziko, nes jam labai įdomu pro langą žiūrėti
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių