Girtų kelionių pasekmės: ukrainiečio laukia deportacija?

Dukart per mėnesį Klaipėdoje įkliuvęs vairuojantis girtas Ukrainos pilietis mėnesiui pateko už grotų. Iš Ukrainos ambasados laukiama šį vyrą charakterizuojančių duomenų.

Lapkričio 3-iąją Pilies ir Sausio 15-osios gatvių sankryžoje policininkai sustabdė automobilį "Opel Combo", priklausantį vienai įmonei. Jį vairavo 25 metų Ukrainos pilietis.

Alkoholio matuoklis parodė, kad vaikinas yra girtas, jis įpūtė 1,72 prom.

Policininkai netruko išsiaiškinti, kad visai neseniai, mažiau nei prieš mėnesį, šis ukrainietis jau buvo įkliuvęs vairuodamas neblaivus.

Teismas leido suimti šį vyrą mėnesiui. Išsiųstas paklausimas, ar jis buvo prasižengęs įstatymams savo tėvynėje.

Prokurorė Regina Bučinskaitė tikino, kad įtariamąjį apibūdinanti medžiaga padės apsispręsti, kokią bausmės rūšį siūlyti. Jeigu jis niekada nebuvo pažeidęs Kelių eismo taisyklių, neteistas ir buvo padorus pilietis, bausmės rūšis gali būti nesusijusi su laisvės atėmimu.

Migracijos departamento atstovė Loreta Tumalavičienė teigė, kad Policijos departamentas ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba, vertindami, ar užsienietis kelia grėsmę viešajai tvarkai ar visuomenei, atsižvelgia ir į jo padarytas nusikalstamas veikas ir administracinius nusižengimus.

"Grėsmė viešajai tvarkai ir visuomenei yra pagrindas panaikinti vizą arba leidimą gyventi Lietuvoje arba atsisakyti juos išduoti ar pakeisti. Kriminalinio nusikaltimo įvykdymas ar Kelių eismo taisyklių pažeidimas neretai tampa vienu iš pagrindų pripažinti, kad užsienietis kelia grėsmę viešajai tvarkai", – patikino L.Tumalavičienė.

Vien dėl grėsmės viešajai tvarkai 2018 m. leidimai laikinai gyventi panaikinti dviem užsieniečiams, šiais metais – vienam.

Dėl keliamos grėsmės viešajai tvarkai 2018 m. buvo priimti 29, šiais metais iki spalio 31-osios – taip pat 29 sprendimai atsisakyti išduoti ir pakeisti leidimą laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje.

Tad pamėgęs girtas vairuoti mašiną Klaipėdoje gyvenantis ir dirbantis ukrainietis gali sulaukti panašaus likimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vitalijus

vitalijus portretas
jau bijo tinginiai lietuviai kad konkurencina bus, taip bus galesit ir toliau isikalinet kiek man moki ir panasiai. niekam nereik tu lietuviu pas mane ukrainieciai dirba ir problemu nera.

Vanda

Vanda portretas
beveik visi rašote kad tuos svetimšalius vyti lauk iš šalies manote kad kitaip galvoja norvegai airiai danai ir kiti apie mūsų emigrantus kai sugrįš mūsų išvykusieji tada ir svetimšalių nereikės o dabar teks kęsti taip kaip yra juk patys to pasiekėme

Veilokas

Veilokas portretas
Ginti lauk visus atsibastelius. Cia svetimsaliams ne vieta!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių