Gatvių chuliganams maus apynasrį

Uostamiesčio kelių policininkai sugalvojo, kaip pažaboti Klaipėdos gatvėmis lakstančius kelių chuliganus ir greičio mėgėjus. Jie pasitelkė kolegas iš Telšių, kurie pajūryje dirba su policijos ženklais nepažymėtu, specialia aparatūra apginkluotu automobiliu.

Nubaudė ir motociklininkus

Uostamiesčio kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika patikino, kad chuliganiškai ir pavojingai vairuojantiems asmenims Klaipėdoje ateina liūdnos dienos. Klaipėdiečiai policininkai neturi tinkamos įrangos transporto priemonių greičiui iš važiuojančių automobilių fiksuoti, bet tai netampa kliūtimi nustatyti pažeidimus.

"Telšiai tokį automobilį turi, todėl mes ne pirmą kartą pasitelkiame jį. Paskutinį balandžio penktadienį tokio neviešo patruliavimo metu atėmėme teisę vairuoti trims motociklininkams ir šešiems vardiniais valstybiniais numeriais pažymėtų automobilių savininkams, kurie mieste važinėjo viršydami greitį 50 km/val. Užfiksavome dar 53 pažeidėjus, kurie viršijo greitį, nardė tarp eismo juostų ir kitaip kėlė sumaištį gatvėse", – pasakojo M.Džermeika.

Jeigu toks pažeidimas yra užfiksuotas ir medžiaga tinkamai įforminta, pavojingai ir chuliganiškai vairuojantys asmenys visada yra baudžiami bauda ir netenka vairuotojo pažymėjimo.

Anonimai – nepageidaujami

Vaizdo registratoriais užfiksuoti pažeidimai pareigūnus pasiekia ir internetu. Vienintelis reikalavimas įrašų autoriams – nebūti anonimais. Teismų praktika yra tokia – kai pranešama apie pažeidimą, bet nepasisakoma, kas atsiuntė įrašą, bylos nutraukiamos. Tiesa, anoniminė medžiaga kaupiama.

"Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas yra vieni tų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, kuriems skiriamas ypatingas Kelių policijos dėmesys. Tai yra viena trijų dažniausiai eismo nelaimes lemiančių priežasčių. Chuliganišką vairavimą turime galimybę nustatyti tik patruliuodami neviešai", – paaiškino pareigūnas.

Anot jo, formuluotės chuliganiškas ir pavojingas vairavimas skiriasi.

Chuliganiškas vairavimas yra agresyvus būdas savo veiksmais sutrikdyti visuomenės rimtį ir išmušti iš vėžių kitus eismo dalyvius, priversti juos pakeisti važiavimo kryptį, išvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą, pademonstruoti nepagarbą kitiems eismo dalyviams. Pavojingu vairavimu vadinamas nardymas tarp eismo juostų, nerodant posūkių, apvažiuojant spūstis, įsispraudžiant į transporto priemonių eilę, neturint tikslo tyčia sutrikdyti kitus vairuotojus.

Chuliganiškai dažniausiai vairuoja jauni žmonės, pavojingai – įvairaus amžiaus vairuotojai.

Kelių policininkai piktinasi, kad miesto valdžia vis nesusiruošia nupirkti pareigūnams nepažymėto automobilio su įranga, leidžiančia važinėjant gatvėmis fiksuoti greitį.

Matuos duslintuvus

Motociklininkai, šiurpinantys miestiečius savo plieno žirgų variklių griausmu, bus tramdomi paprasčiau. Jei pareigūnai pastebės, kad motociklo išmetamųjų dujų vamzdis sutrumpintas, juos palydės į techninių apžiūrų centrą, kur bus matuojamas variklio skleidžiamas garsas. Jeigu jis viršys charakteristikoje nurodytą leistiną lygį, pareigūnai surašys administracinių teisių pažeidimo protokolą ir anuliuos techninę apžiūrą.

Atrodo, kad mes, policininkai, dirbame kaip danai, o mūsų visuomenė elgiasi kaip tarybiniai žmonės.

"Klaipėdiečiai žino, kad mes turime nežymėtus "Renault Laguna" ir "Škoda", o telšiškių automobilio nepažįsta. Todėl kolegų pagalbos prašysime dar ne kartą. Gal ir keistai atrodo, kad Telšiai tokį automobilį turi, o Klaipėda – ne. Ankstesnės kadencijos miesto tarybai administracijos direktorius tris kartus bandė teikti mūsų raštą, kuriuo prašėme tokio pirkinio. Klaipėdos kelių policija aptarnauja stacionarių greičio matuoklių užfiksuotus pažeidimus. Nuo 2006 m. iki dabar esame surinkę į miesto biudžetą apie 3 mln. eurų. Savivaldybei pinigų atnešėme, bet už tai iš jos nieko negavome. Atrodo, kad mes, policininkai, dirbame kaip danai, o mūsų visuomenė elgiasi kaip tarybiniai žmonės", – piktinosi M.Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko norėti?

ko norėti? portretas
ko norėti iš tokios valdžios ir policijos viršininkų ? Tai, kad triukšmu naktimis-dienomis terorizuojami žmones jiems , matyt, nei motais. O gal jie net nežino, kokią žalą daro triukšmas? Gal šito savo "profkėse" nesimokė?

Šiap sau...

Šiap sau... portretas
Liberaliausias miestas, ko dar norite? Prie liberalų galima daryti ką nori ir kada nori.Tik svarbu, kad pinigai būtų į biudžetą surinkti -:)

T

T portretas
Visiems idiotams reikia galvas kirsti ir atimti vaziavimo agregata
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių