Darželio Klaipėdoje „sprogdintojas“ sulaukė bausmės: laisvę apribojo metams

  • Teksto dydis:

Šiandien Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo 51 m. Ž. M. bausmė už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų.

Byloje nustatyta, kad Ž. M. paskambinęs į bendrąjį pagalbos centrą numeriu 112, melagingai pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų, nurodydamas, kad už 5 minučių Klaipėdoje sprogs vaikų darželis. Dėl šio skambučio buvo iškviesti policijos ekipažai, tačiau gauta informacija nepasitvirtino.

Vyras ikiteisminio tyrimo metu prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir parodė, kad vakare namuose gėrė alų. Kadangi išgėrė daug, neprisimena, ar jis konfliktavo su sugyventine, bet po kiek laiko pas juos į namus atvažiavo pareigūnai. Kas juos iškvietė ir dėl kokių priežasčių – nežino. Pareigūnai jam surašė administracinio nusižengimo protokolą ir išvažiavo. Vyras teigė labai supykęs ant pareigūnų ir iš pykčio paskambinęs į bendrąjį pagalbos centrą numeriu 112 melagingai pranešė, kad po 5 minučių sprogs vaikų darželis. Ž. M. teigė, kad iš tikrųjų tikslo sprogdinti neturi ir neturėjo, niekada to nepadarytų.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad Ž. M. anksčiau teistas ir teistumas neišnykęs, baustas administracine tvarka, tačiau jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, nuoširdžiai gailėjosi dėl savo elgesio bei savo noru atlygino padarytą žalą. Minėtas aplinkybes teismas pripažino jo atsakomybę lengvinančiomis.

Vyrui skirtas laisvės apribojimas vieneriems metams, įpareigojant bausmės vykdymo laikotarpiu dalyvauti elgesio pataisos programoje bei pradėti dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Asmuo, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu, per keturiolika dienų turi teisę Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams paduoti prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamąjį kaltu, teismas gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę, negu buvo paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu. Nuteistajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių