Baudų sulaukusiems vairuotojams – geros žinios: kelyje į Dituvą keičiamas greičio ribojimas

Daugiau nei keturių tūkstančių vairuotojų, kurie rugsėjį sulaukė baudų už greičio viršijimą, laukia geros žinios. Pagaliau nuspręsta padidinti leistiną greitį kelio ruože tarp Jakų žiedinės sankryžos ir Rimkų viaduko. Čia bus galima važiuoti 70 km/val. greičiu.

Pastatė ir nuėmė

Skandalas kilo po to, kai vairuotojai ėmė viešai piktintis, jog sulaukė baudų, nors važiavo laikydamiesi greičio ribojimų, kokius nurodė kelio ženklai.

Paaiškėjo, kad įmonės "Kelių priežiūra" darbuotojai baigė remontuoti duobes šiame kelyje ir mėgino suderinti su Lietuvos automobilių kelių direkcija sprendimą, kad šiame ruože leistinas greitis būtų padidintas.

Tiek kelininkai, tiek direkcija tuomet aiškino, kad įvyko nesusikalbėjimas, informacija pavėluotai pasiekė adresatą – kelio ženklai jau buvo pastatyti, o nurodymas perreguliuoti sektorinį greičio matuoklį dar nebuvo duotas.

Iš keturių tūkstančių nubaustųjų dalis žmonių sumokėjo baudas.

Paaiškėjus, kad Lietuvos kelių policija panaikino nuobaudas, šiems žmonėms teko rašyti prašymus Mokesčių inspekcijai, tik tuomet jie galėjo atgauti pinigus.

"Tada kaltos buvo abi pusės, informacija ne laiku gauta, įvyko nesusipratimas", – pripažino įmonės "Kelių priežiūra" Klaipėdos kelių tarnybos vadovas Vitalijus Taščenka.

Reguliuos matuoklius

Tačiau praėjus dviem mėnesiams po rugsėjį įvykusio skandalo vis dėlto nuspręsta padidinti leistiną greitį, kaip ir siūlė kelininkai.

"Na, taip. Nes tai yra logiška. Schemos suderintos su policija, Lietuvos automobilių kelių direkcija. Užtruko suderinimas, bet viskas jau yra, ženklus po truputį grąžiname", – patikino V.Taščenka.

Kada bus sureguliuoti matuokliai, negalime pasakyti. Bet ilgai neturėtų užtrukti.

Kelininkai pripažino, kad tokios būklės keliu, koks šiuo metu čia yra, tikrai galima leisti važiuoti 70 km/val. greičiu.

"Kantrybės jau nebuvo tuo ruožu važiuoti 50 km/val. greičiu. Varikliais orą šildėme", – sakė V.Taščenka.

Kai ženklai bus pastatyti, Kelių direkcija turės duoti nurodymą perreguliuoti greičio matuoklius.

"Kada bus sureguliuoti matuokliai, negalime pasakyti. Bet ilgai neturėtų užtrukti", – kalbėjo V.Taščenka.

Laukia remonto

Kitais metais kelias nuo Jakų iki Rimkų bus remontuojamas.

"Bus nuimta senoji danga, pastiprintas pagrindas ir užklojamas naujas asfaltas. Viskas turėtų vykti panašiai kaip Lėbartų kelyje, kurio remontą galėjo stebėti klaipėdiečiai. Bus klojami du ar trys sluoksniai", – patikino V.Taščenka.

Naujas asfaltas bus klojamas už kilometro nuo Jakų žiedinės sankryžos.

Prie žiedinės sankryžos numatyta pertvarkyti žiedo įvažas ir išvažas, kur turės atsirasti papildomos eismo juostos. Dėl to nenorima kloti naujo asfalto, nes čia numatytas juostų perprojektavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kastytis

Kastytis portretas
Jie mus už durnus laiko? Kai sustatė tuos 50 ženklus niekas nieko nedarė, jokių duobių niekas nelopė, viskas, kas padaryta, buvo padaryta ankščiau. Pravažiuokit, pažiūrėkit kas ten per kelias. Bananų respublika

rrr

rrr portretas
Paviešinti ta dalbajoba kuris sugalvojo ten greitį 50. Ar jam smegeninė is vis nebeveikia

Blaivus

Blaivus portretas
Kiek reikia darbe isgerineti, kad kas savaite vis po priesinga sprendima lyberalai pranesa?? Kada dirbti prades galvomis?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių