Žiemos pramogų mėgėjams – gera žinia: I. Simonaitytės kalnas tapo šviesesnis

Klaipėdiečių pamėgtas vadinamasis Ievos Simonaitytės kalnas penktadienį tapo šviesesnis. Darbininkai čia sumontavo tris laikinus prožektorius, tad vaikams pramogauti bus saugiau ir patogiau.

Žiemos pramogų mėgėjams – gera žinia. Ant I. Simonaitytės kalno klaipėdiečiai linksminasi iki pat sutemų, todėl miesto valdžia svarsto galimybę apšviesti teritoriją.

Kol bus priimtas tinkamiausias apšvietimo sprendimas, įmonės „Gatvių apšvietimas“ darbuotojai trasoje įrengė tris laikinus žibintus. Pasak bendrovės direktoriaus Dangero Aleksandrovo, tokį norą išreiškė patys gyventojai.

„Norint apšviesti kalną ir padaryti viską kultūringai, tai gana nepigiai kainuotų. Reikia pragręžti, pastatyti bent dvi atramas, įrengti aštuonis galingus prožektorius. Todėl nuvažiavome su darbuotojais į vietą, kol yra sniego ir vaikai čiuožinėja, pabandėme ant atramų, stovinčių palei šaligatvį, užkabinti tris prožektorius. Kas žino, gal kitą savaitę jau ir sniego nebus“, – kalbėjo D. Aleksandrovas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda praėjusią savaitę žadėjo atkreipti dėmesį į gyventojų prašymą. Už miesto erdvių apšvietimą atsakingas savivaldybės darbuotojas, pasitaręs su projektuotojais, artimiausiu metu pateiks savo pasiūlymą. Esą svarbiausia – kad mažiesiems klaipėdiečiams ant kalno būtų saugu čiaužyti.

Kaip teigė bendrovės „Gatvių apšvietimas“ vadovas D. Aleksandrovas, preliminariais skaičiavimais, gerai apšviesti kalną savivaldybei atsieitų ne mažiau 10 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Puiku, ačiū. Mano vaikas ten čiuožinėja. Gali Klaipėdos valdžia kai nori padaryti,

Super

Super portretas
Šaunuolis Vaitkus, dar ne meras, bet jau darbus daro, čia jo idėja, tai ne pencinykas Grubliauskas, nesugebėjo per 2 kadencijas apšviest.

T

T portretas
Kur gi ne prisistatys ant to kalno namu ir bus baigtis pramogos kaip pas mus
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių