Žardės tvenkinyje – dvi nugaišusios gulbės: neatmetamas ir paukščių gripo atvejis

Vakar Žardės tvenkinyje rastos dvi negyvos gulbės. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento darbuotojai jas išsiuntė į laboratoriją tyrimui dėl paukščių gripo.

Apie dvi gulbes pranešė neabejingas praeivis, kuris ir susisiekė su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

„Elektroniniu būdu pilietis atsiuntė pranešimą, kad tvenkinyje matė prišalusią gulbę. Mūsų inspektoriai nuvažiavo ir tą, kuri buvo prie kranto galėjo paimti laisvai, o kita buvo toliau, prišalusi, todėl išsikvietė ugniagesius. Mes paėmėme tas dvi gulbes tam, kad ištirtume dėl paukščių gripo ir išsiuntėme į laboratoriją, į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą“, – teigė VMVT Klaipėdos departamento patarėjas Virgilijus Valantinas.

Atvykę į įvykio vietą ugniagesiai vieno metro atstumu nuo kranto rado įšalusią negyvą gulbę. Ją ištraukę, atidavė tarnybos darbuotojams.

Paukščių mirties priežastis dar neištirta. Atsakymai turėtų paaiškėti šios savaitės pabaigoje.

„Sunku pasakyti, nuo ko galėjo mirti. Galbūt dėl šalčio. Daugiau atsakytų gamtininkai. Mes jas paėmėme, kad ištirti dėl paukščių gripo, nes tiek Europoje, tiek ir Lietuvoje paukščių gripas buvo nustatytas pavasarį“, – paaiškino V. Valantinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šitie pilietiški durniai, tempiantys nugaišusius paukščius į veterinariją, prišauks Lietuvai apribojimus dėl paukščių gripo. Ir milžiniškus nuostolius paukštynams bei ūkininkams kurie čia niekuo dėti. Todėl skundikus visais laikais mušdavo. Reikėtų ir dabar atgaivinti šią puikią tradiciją.

JAS NUŽUDĖ VAIKUČIŲ DŽIAUGSMUI

JAS NUŽUDĖ VAIKUČIŲ DŽIAUGSMUI portretas
Vasarą tas gulbes maitino geriau nei pabėgėlius. Žiemą jos niekam nereikalingos - apgautos, suvedžiotos, nuviltos. Pažiūrėkime Palangos parke--kasmet vis didesni būria ančių neišskrenda ir šią žiemą jų žus dar daugiau. Vasariniams maitinotojams turi būti numatytos didelės baudos - kaip žudikams.

4

4 portretas
Tikriausiai plaukiojo be kaukių
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių