Vydūno skvere apdovanoti Klaipėdos pareigūnai

Vydūno skvere karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse pagerbti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Padėkomis, medaliais ir vardinėmis dovanomis paskatinti apie pora dešimčių policininkų.

Džiaugėsi įvertinimu

„Labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad esu įvertinta. Dirbu dėl to, kad patinka, o ne dėl įvertinimo. Bet būti apdovanotai tikrai džiugu – reiškia gerai dirbu“, – džiaugėsi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ketvirto skyriaus vyriausioji tyrėja Indrė Kontenienė.

Daugiausiai džiaugsmo jai suteikia ne oficialūs padėkos raštai, o žmonių padėkos.

„Iš tikrųjų tai yra geras darbas. Didžiausias džiaugsmas – padėka, kai baigiamas tyrimas, atlyginama žala. Kai pažeidėjas nuteisiamas ir skriaudą patyręs žmogus jaučia, kad teisingumas nugalėjo“, – teigė I.Kontenienė.

Didžiausias džiaugsmas – padėka, kai baigiamas tyrimas, atlyginama žala.

Įdomus darbas

Įvertinimu džiaugėsi ir policijos tyrėjas inspektorius Rolandas Krasauskas.

„Labai smagu. Dirbame visi, bet smagu gauti apdovanojimą individualiai. Darbas iš tikrųjų nelengvas. Dideli iššūkiai, ypač pandemijos metu. Reikia vykdyti papildomas funkcijas“, – kalbėjo R.Krasauskas.

Policijos darbe netrūksta ir smagių akimirkų – ypač, kai žmonės stengiasi išvengti baudų.

„Kai buvo reikalavimas nesibūriuoti, teko reaguoti į triukšmą. Duris atidarė vienas vyriškis. Įėjus į butą nustatėme, kad jame buvo daugiau asmenų, nei leidžiama. Vonioje radome pasislėpusią merginą su visais drabužiais“, – prisiminė pareigūnas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žodžių nesupainiojo

Netikėtumų išvengti nepavyko ir ceremonijos pradžioje. Įpusėjus himną netikėtai išsijungė garsiakalbis. Tačiau dalyviai nesutriko – užbaigė tautišką giesmę be įrašo.

Neplanuotas, bet gražus akcentas.

„Neplanuotas, bet gražus akcentas. Aš manau tai buvo geras egzaminas. Vade, pelnote mano didžiausią simpatiją – giedojote drąsiai, tiksliai. Žodžius mokame visi“, – juokavo ceremonijoje buvęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Renginyje iš viso pagerbta apie pora dešimčių pareigūnų. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas pastebėjo, kad pastarieji metai jiems buvo itin sunkūs.

„Kiekvienas jūsų vertas apdovanojimo. Siaučia pandemija, nelegalūs migrantai bando užplūst mūsų Marijos žemę – iššūkių daug. Jūs esate tie, kurie stovi priešakinėse linijose“, – teigė Alfonsas Motuzas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dėkojo ir merams

Renginyje dalyvavęs Plungės meras juokavo, kad pandemija – ne pati didžiausia problema.

„Lietuvos krepšinio rinktinė nepateko į olimpines rungtynes. Artimiausius ketverius metus blogesnių dienų turbūt nebus. Nebeištvėriau, vakare kai pasibaigė varžybos, išėjau žolę pjaut. Reikėjo kažką daryt“, – kalbėjo Plungės meras Audrius Klišonis.

Plungės rajono ir uostamiesčio merai gavo Lietuvos policijos generalinio komisaro padėkas už pagalbą pandemijos metu.

Padėkos raštą atsiėmė ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Drąsūs vyrai! Per karščius susirinkti Vydūno "soduose" yra nemenkas iššūkis.

PLK

PLK portretas
Pas vyrus viskas, kas virš diržo — tai krūtinė.

KLP

KLP portretas
Ko jie tokie stori? Nesportuoja?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių