Vėjo gatvėje siautėja kelių ereliai: gyventojai baiminasi dėl savo ir vaikų saugumo

Tauralaukio kvartalo gyventojai skundžiasi kelių ereliais, esą paklojus asfaltą Vėjo gatvėje vairuotojai nepaiso Kelių eismo taisyklių ir skrieja gerokai viršydami leistiną greitį.

Į Klaipėdos savivaldybės valdininkus kreipęsi Vėjo gatvės gyventojai prašo šioje arterijoje įrengti greitį ribojančius kelio ženklus.

"Rekonstravus Vėjo gatvę, automobiliai ja važinėja smarkiai viršydami leistiną greitį ir taip keldami triukšmą bei pavojų aplinkiniams. Kadangi čia nėra šaligatvių, vaikai į mokyklą turi eiti kelkraščiu. Netgi sunkusis transportas nepaiso 50 km/val. greičio apribojimo ir akivaizdžiai lekia daug didesniu, nei yra leistina, greičiu. Manau, kad toje vietoje turėtų atsirasti ženklas "Gyvenamoji zona" arba ženklas, ribojantis greitį iki 40 km/val. Tai atkreiptų vairuotojų dėmesį", – dėstė Tauralaukio kvartale gyvenantis klaipėdietis.

Jeigu miesto valdžios atstovai pritartų siūlymui ir Vėjo gatvėje įrengtų ženklą "Gyvenamoji zona", ja vairuotojai negalėtų važiuoti didesniu nei 20 km/val. greičiu.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, gyventojų siūlymas įrengti kelio ženklus Vėjo gatvėje įtrauktas į planuojamų darbų sąrašą ir bus svarstomas kartu su Transporto skyriaus specialistais.

Galbūt prireiks ir Saugaus eismo komisijos sprendimo.

Jeigu prašymui bus pritarta, ženklus pagal su Kelių policijos tarnyba suderintą schemą miesto lėšomis įrengs Klaipėdos savivaldybė.

Kaip aiškino savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, dažniausiai greičio ribojimo ženklams nėra būtinas Saugaus eismo komisijos pritarimas. Didesnės diskusijos prireikia sprendžiant rimtesnius klausimus, pavyzdžiui, dėl greičio mažinimo kalnelių, pėsčiųjų perėjų ar šviesoforų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nk

Nk portretas
Kodėl Tauralaukyje sutvarkytose gatvėse dingo šaligatviai.???kas tai, nauja kelių mada? Gyvenamieji kvartalai su šimtais gyventojų, gatvės iš asfaltuotos - - be šaligatvio ir net be kelkraščio. Žmonės priverstinai tapo gyvais kėgliais.

Re

Re portretas
Tik riboti greitį, mieste kur 50km/h važiuojamojoje dalyje žmonės nevaikšto...

Paprastas

Paprastas   portretas
Grazinikit jiems sena gatve su duobemis ir problema bus isspresta.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių