Uostamiestyje pradės tvarkyti jaunavedžiams svarbią aikštę

Dar šiais metais planuojama atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą techninį projektą – įrengiant parkavimo vietas, daugiau žaliųjų zonų ir sukuriant vientisą vaizdą su M. Mažvydo alėja.

„Miesto centre esanti aikštė yra svarbi ir matoma, be to, čia susitinkama pasveikinti artimųjų bene svarbiausio jų gyvenimo įvykio – santuokos – proga. Dabartinė situacija netenkina, nesuteikia jaukumo vienai lankomiausių vietų“, – sakė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Vykdant atnaujinimo darbus, bus pakeista nusidėvėjusi takų ir aikštelių danga, taip pat numatyta rekonstruoti pietinėje pusėje esančią avarinės būklės tvorą. Rekonstruojant erdvę, bus sukuriamas takų ir aikščių vientisumas – takų dangos spalvos priešais įėjimą bus derinamos prie pastato. Prie įėjimų numatyta įrengti šviestuvus, išilginiai takai bus apšviesti minimalistiniais šviestuvais.

Atnaujinant teritoriją numatyta erdves išskirti žaliomis zonomis, įrengti pastelinių spalvų gėlynus, dekoratyvius krūmus ir gėlynus prie įėjimų, suoliukų ir skulptūros, atsiras ir nauji mediniai suoliukai.

„Sutartis dėl darbų atlikimo su rangovu jau pasirašyta. Automobilių stovėjimo vietų ties įėjimu į Santuokų rūmus neliks, tačiau naujai suprojektuotoje teritorijoje bendras parkavimo vietų skaičius išaugs iki 56 vietų, iš jų keturios bus skirtos žmonėms su negalia. Panaikinus automobilių aikštelę prie įėjimo į Santuokų rūmus, neabejoju, bus sukurta jaukesnė erdvė, kuri išties reprezentuos šventinę vietą“, – sakė A. Vaitkus.

Projekto, kuriuo numatyta atnaujinti apie 4400 kv. m ploto teritoriją, vertė – 902 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PARKINGO pasakos....

PARKINGO pasakos.... portretas
KOKIU stebuklingu budu isaugs parkingo vietos iki 56 (IR NUO KIEK) Kai pries iejima ir prie isejimo santuoku rumu yra 15 + 15 tai ~30 parkingo vietu, kurios bus prarastos. Dabartineje aiksteeje ir yra 56 vietos.... kuriu po rekonstrukcijos ir taip sumazes, kai stulpus ir kita GROZI sudes. PASKAICIUOKITE NUOTRAUKOJE ir bus aisku, kad pasakas sekate apie parkinga. Parkingas cia labai reikalingas...... ir ligoniam ir aplinkiniam... mokinukai ir tie mocikus statosi parkinge.

tam Stai

tam Stai portretas
papūsk tu jam į uodegą, durniau. Pats gaidys ir jau įgrisai..

Stai klaipedieciai

Stai klaipedieciai portretas
Kaip dirba valdžios etatinis komentatoris ir nebandykite prieštarauti
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių