Uostamiestyje kačių namelių nebus?

Augintinių mylėtojai nerimauja dėl beglobių kačių – esą valdininkai žadėjo pastatyti joms namelius pietinėje miesto dalyje, tačiau pažado taip ir neįgyvendino.

Klaipėdietės teigimu, pernai gyventojams buvo žadėta, kad 2023 m. bus skirta pinigų nameliams statyti, kadangi kačių kiemuose apstu, o neabejingi žmonės negali visų jų priglausti savo namuose.

„Pernai parašėme prašymą į savivaldybę dėl kačių namelių ir mums beveik pažadėjo, kad jie bus. Sakė, jog metų pabaigoje turėtų gauti kažkokią sumą pinigų, tad pažadėjo, kad pasižiūrės, kurioje vietoje galėtų statyti, ir kitąmet pastatys. Tačiau baigiantis metams paskambinome ir sužinojome, kad finansavimo neskyrė, tad kačių nameliai statomi nebus. Labai gaila“, – apgailestavo moteris.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius patvirtino, kad 2023 m. nėra numatyta savivaldybės lėšomis įrengti kačių namelius Klaipėdoje.

„Kartais žmonės interpretuoja. Laikėmės tos pozicijos, kad nebestatysime kačių namelių nuo 2022 m., nes mieste labai padidėjo vizualinė tarša. Namukai jau pabuvę, statyti prieš dešimt metų. Galbūt buvo atsakyta, kad statysime, atsižvelgiant į skirtą finansavimą“, – situaciją paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė.

Miesto tvarkymo skyrius priminė, kad bešeimininkės katės gali būti šeriamos tik savivaldybės administracijos nustatytose vietose.

Jas maitinantys asmenys turi nuolatos prižiūrėti ir tvarkyti kačių šėrimo vietą (surinkti pašaro likučius, šiukšles, indus ir kt.).

„Kačių šėrimo vietos nustatomos tik sterilizuotoms katėms dėl jų populiacijos mažinimo. Tačiau savivaldybė neprieštarauja, kad suderinus su savivaldybe ir su bendrojo naudojimo objekto valdytoju ar žemės valdos savininku būtų statomas kačių namelis savanorių pajėgumais“, – pažymėjo L. Jūrevičienė.

Jos teigimu, savanorių rūpesčiu jau buvo pastatytas vienas namelis Kretingos g. Iš viso Klaipėdoje yra 73 kačių šėrimo vietos, iš jų penkios – be kačių namelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kubinienės ir jureviečienės ir tarkevičiai

Kubinienės ir jureviečienės ir tarkevičiai portretas
2020 .metai skaityti 15min Jūratė Kajokaitė: Kaip Klaipėdos savivaldybė skatina -nusikaltimus-pries-gyvunus

Daina

Daina portretas
Mačiau Gdansko parke, kaip etatinis prižiūrėtojas savivaldybės lėšomis maitino voveres. Taip maitinamos ir katės, savivaldybė jas sterelizuoja. O Klaipėdoje? Jei galėtų, turbūt ir savivaldybės atsakingieji katytes užspardytų, kaip tie Saulėtekio progimnazijos išsigimėliai moksleiviai. Mano sterilizuota katytė vien per šią žiemą mūsų M.Kaimelio s/b sunaikino 5 žiurkes ir žiurkiukus. Padariau net nuotraukas. Kad parodyčiau kačių nekentėjams. Klaipėdoje išvis labai trūksta empatijos. Ar matėte centre bent vieną suolelį medžių paunksmėje senyviems žmonėms? Aš nemačiau. Šis miestas, panašu, myli tik stiprius "budulius" su "bumčikais".

Vilmante

Vilmante portretas
Visiskai nesuprantamas dalykas kaip gali gyvunu nekencianti asaba jureviciene buti atsakinga uz ju gerove:( kelinti metai nupususi ,,vyriausioji specialiste,, skatina ziaurumus ir kursto neapykanta katems?:( Jau pries kelis metus rasiau Merui Grubliauskui, deja, gavau atsakyma, kad, cituoju ,,vyr.specialiste laima jureviciene atsakingai ir pagal teises aktu numatytus reikalavimus vykdo jai pavestas uzduotis del beglobiu gyvunu geroves uztikrinimo istatymo numatytu priemoniu igyvendinimo,,. Ar ne pasityciojimas:( gal pasikeitus Merui, jei jis yra zmogus, bus sutramdyta nevaldoma specisliste, ar ir siam Merui nepavyks?
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių