Uostamiestyje gerins sąlygas silpnaregiams

Uostamiesčio gatvės turėtų tapti draugiškesnės specialių poreikių turintiems žmonėms. Kai kurių šaligatvių kraštus pradėta kloti specialiomis grublėtomis trinkelėmis, kurios padės orientuotis silpnaregiams ir akliesiems.

Uostamiesčio gatvės turėtų tapti draugiškesnės specialių poreikių turintiems žmonėms. Kai kurių šaligatvių kraštus pradėta kloti specialiomis grublėtomis trinkelėmis, kurios padės orientuotis silpnaregiams ir akliesiems.

Atnaujintoje Minijos gatvėje speciali danga šaligatvių kraštuose bus paklota ties trimis pagrindinėmis perėjomis, kur pėsčiųjų srautai yra didžiausi. Šie darbai jau pradėti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė pasakojo, kad praėjusią savaitę vyko atnaujintos Minijos gatvės pripažinimo tinkama naudoti procedūra.

Silpnaregių atstovai išsakė pastabą, kad rangovas galėjo įrengti papildomas saugumo priemones prastai matantiems žmonėms.

"Sutarėme su darbus atlikusia įmone, kad paklotos trinkelės būtų pakeistos specialiomis grublėtomis ties trimis pagrindinėmis Minijos gatvės perėjomis. Tai padės silpną regėjimą turintiems žmonėms suvokti, kur prasideda gatvė", – tvirtino pavaduotoja.

A.Velykienė pridūrė, kad rekonstruojamo Pilies tilto šaligatviai taip pat įrengiami, pritaikant juos silpnaregiams. Pavaduotoja pabrėžė, kad tokios priemonės didins pėsčiųjų saugumą.

Uostamiesčio savivaldybė vadovaujasi praėjusiais metais įsigaliojusiu susisiekimo ministro įsakymu, kuriame yra pateiktas specialiųjų poreikių turinčių žmonių susisiekimo gerinimo praktikos vadovas.

Nurodoma, kad kelių, oro, geležinkelių ir visa viešoji infrastruktūra turi būti pritaikyta specialiųjų poreikių žmonėms.

"Rekonstruodami gatves, bandysime pritaikyti aplinką neįgaliesiems. Žinoma, viskas bus daroma palaipsniui. Kitų metų biudžete taip pat paprašiau, kad būtų skirta lėšų esamų trinkelių prie pėsčiųjų perėjų, sankryžų, autobusų sustojimo paviljonų pakeitimui", – teigė pavaduotoja.

Anot jos, labai geras pavyzdys yra Liepoja. Kaip pastebėjo A.Velykienė, ten visos atnaujintos gatvės yra pritaikytos judėjimo negalią turintiems žmonėms.

"Jie gali jaustis saugūs. Aišku, kur prasideda gatvė, yra užlipimas, nuolydis", – pabrėžė pavaduotoja.

Klaipėdoje jau ir anksčiau bandyta aplinką pritaikyti silpnaregiams. Kai kuriose stotelėse autobusų sustojimo vietose buvo sumontuotas specialus nelygus paviršius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrejus

Andrejus  portretas
PLACIAU APIE LIEPOJA NEIGALIESIEMS http://larionovas.com/neigaliuju-integracija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių