Uostamiestyje – 184 vaizdo kameros: ar planuojama statyti daugiau?

Klaipėdiečiai susidomėjo, ar uostamiestyje planuojama statyti daugiau vaizdo stebėjimo kamerų. Žmonės mano, kad jos ypač reikalingos pavojingesnėse miesto zonose, parkuose, taip pat prie šiukšlių konteinerių ar vaikų žaidimų aikštelėse, nes vis dar pasitaiko atvejų, kai smurtautojai ar šiukšlintojai lieka nenubausti.

Įvykių būna pačių įvairiausių – nuo grafičių paišymo ant suoliukų ir sienų, tualetų padegimų, šiukšlinimo iki smurto protrūkių ir vagysčių.

„Būtų gerai, kad bent prie naujų šiukšlių konteinerių atsirastų vaizdo stebėjimo kameros, kadangi prie jų neša kas ką nori ir ne visada žmonės pamato, kas už tai atsakingas, o paskirtą didžiulę baudą gali tekti sumokėti niekuo dėtiems gyventojams“, – dėstė klaipėdietė Kristina.

Artimiausiu metu finansavimo naujoms kameroms nėra.

Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai bauda gali pakilti nuo 140 iki 600 eurų.

Tačiau atsiranda ir tokių, kurie mano, kad vaizdo stebėjimo kameromis žmonės būtų pernelyg kontroliuojami, stebimi ir esą tik laukiama, kada ką nors galima nubausti.

„Nereikia tų stebėjimo kamerų. Elkimės žmoniškai, ir problemų nebus“, – prieštaravo kita moteris.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis teigė, kad kol kas naujoms vaizdo kameroms nėra lėšų.

„Artimiausiu metu finansavimo naujoms kameroms nėra. Gal liepą atsiras. Nauja valdžia gal kitaip pažiūrės. Bet dabartinėje situacijoje neturime pinigų pastatyti naujas. Šiuo metu mieste yra 184 kameros, o kaip bus po poros mėnesių, jau čia kitas klausimas“, – pažymėjo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Reikėtų dar ir šikinykuose pastatyti. Kaip čia jos dar be kamerų ?

to-Anonimas

to-Anonimas portretas
ten turbūt ne tikros kameros, o MULIAŽAI. Pilna tokikų ir nusikaltėliai tai senai perprato. Ir turbūt dar gera proga ,,praplauti'' pinigus su tuom kamėrom.

Anonimas

Anonimas portretas
Man idomiausia kodel azuolyno parke ant kas trecio stulpo kamera? Super pinigu svaistymas ir jokio rezultato
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių