Uostamiesčio senjorai rankų nenuleidžia: viešuoju transportu savaitgaliais siekia važiuoti nemokamai

Pusmetį veikianti visuomeninė patariamoji institucija – uostamiesčio Senjorų taryba jau kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, kad savaitgaliais pensinio amžiaus žmonės viešuoju transportu galėtų važiuoti nemokamai. Ir nors ši jų iniciatyva palaikymo kol kas nesulaukė, senjorų atstovai rankų nenuleidžia.

Kovo pabaigoje Klaipėdoje patvirtinta Senjorų taryba – visuomeninė patariamoji institucija, veikianti prie miesto tarybos jos kadencijos laikotarpiu, kuri savivaldybės institucijoms ir įstaigoms teiks pasiūlymus dėl senjorų reikmes atitinkančios bei socialinį teisingumą įgyvendinančios politikos formavimo.

Šiuo metu uostamiestyje yra apie dešimt senjorų visuomeninių organizacijų, tačiau iki šiol nebuvo bendros institucijos, kuri atstovautų jų interesams, senjorams sudarant galimybes aktyviau dalyvauti visuomeniniame ir politiniame gyvenime.

Tokias funkcijas nuo šiol ir atlieka Senjorų taryba, kurią sudaro 15 asmenų, tarp jų – du politikai, savivaldybės administracijos darbuotojas, Žvejų rūmų bendruomenės narys, likę – Klaipėdos pagyvenusių žmonių organizacijų delegatai.

Oficialiai Senjorų taryba veikia tik pusmetį, tačiau jau surengti trys nuotoliniai susitikimai ir parengtas ne vienas kreipimasis Klaipėdos savivaldybės administracijai.

"Manytume, kad senjorai yra užsidirbę dėmesio ir lengvatų, tad mes prašėme, kad savaitgaliais ir švenčių dienomis jie galėtų viešuoju transportu naudotis nemokamai, kaip tai yra Šiauliuose. Atsakymą iš savivaldybės gavome per penkias dienas, tačiau jis nebuvo toks, kokio tikėjomės. Mums atsakė, kad biudžete tam lėšų nėra ir tokių nuolaidų neplanuojama. Šiek tiek nuliūdome, bet galvojame dėl to dar kreiptis į miesto tarybą", – kalbėjo Klaipėdos senjorų tarybos vadovė Nastazija Kaupienė.

Dar Senjorų taryba kreipėsi dėl privažiavimo prie bendruomenės namų Debreceno g. 48, kur renkasi ir repetuoja nemažai senjorų meno ansamblių.

Esą privažiuoti prie šio pastato sudėtinga, žadėta kelią nutiesti dar prieš kelerius metus, bet tai nebuvo padaryta.

Savivaldybė Senjorų tarybą patikino, kad šis klausimas bus sprendžiamas per artimiausius trejus metus, o bendruomenės namų stogą pataisyti pažadėjo greičiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man 30

Man 30 portretas
Moku mokesčius. Dėl manęs sinjorai gali visą laiką nemokamai važinėt, nes ir taip mažas pensijas gauna.

Senjoras

Senjoras portretas
Miršta tie sinjorai nuo vakcinos, nedaug jų liko.Nebus tuojau problemos. Tik bus kiti sinjorai,tie kurie nemegsta senių dabartinių, Pažiūrėsime kaip tada reaguos .

Kaunas

Kaunas portretas
Manau turi pabusti valdantieji,jeigu tarša didelė reikia galvoti kaip atpiginti pravažiavimą viešuoju transportu nebrangiai. Visiem ,nereikia žiūrėti i amžių ,simbolinę kainą bilietų ir sumažės tarša, automobilių gatvėse ,bus išspręsta taršos problema .Kainą turi būti bilietuko ar mėnesinio bilieto tokia nedidelė, kad galėtų nusipirkti pensininkas,mažas pajamas turintys kiti Lietuvos piliečiai.Pamatysite sumažės mašinų eismas gatvese,oras bus švaresnis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių