Uostamiesčio pareigūnai kepė pyragus ir aukojo pinigus

Klaipėdos apskrities policijos komisariato pareigūnai, pakviesti paragauti Pyragų dienos vaišių, noriai aukojo pinigus. Šiemet nuspręsta padėti kuriai nors vargstančiai klaipėdiečių šeimai.

Tikroji Pyragų diena paprastai minima lapkričio 6-ąją, tačiau policininkai nusprendė neprisirišti prie konkrečios datos ir atsivežti savo kepinių pakvietė lapkričio 10 d., trečiadienį.

Paaiškėjo, kad pareigūnai sugeba iškepti skanių pyragų, ne tik saldžių, bet ir vyrams labiau priimtinų – sūriais įdarais. Vos pusvalandžiui susibūrę pareigūnai ne tik vaišinosi. Trečius metus jie aukojo pinigus geriems darbams.

"Mes dažnai nė nenutuokiame, kaip gerai gyvename ir kad ne visiems gyvenimas klostosi sėkmingai", – kalbėjo Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Svarbu žinoti, kad daliniesi, kad kažkam palengvini gyvenimą.

Paraginti aukoti policininkai vos per 20 minučių į aukų dėžutę sumetė beveik 300 eurų.

Pasisėdėjime dalyvavęs policijos kapelionas Antanas Budreckas pasidomėjo, kiek pinigų pavyko surinkti. Išgirdęs atsakymą jis tarstelėjo: "Mažai." Ir atvėrė savo piniginę. Kunigas dosniai prisidėjo prie aukos.

Kol kas nežinia, kuriai šeimai bus nuspręsta pagelbėti. Policininkai ketina ne įteikti vargstantiems surinktus pinigus, o už juos nupirkti būtinų daiktų ar sumokėti už kokią nors būtiną šeimai paslaugą.

Kam pagelbėti, policininkai klaus Šeimos gerovės centro darbuotojų. Kadangi artėja adventas, pareigūnai ketina prie šių dovanų pridėti saldumynų ir vaisių ir taip pradžiuginti mažuosius pasirinktos šeimos narius.

Pernai griežti karantino reikalavimai neleido policininkams surengti Pyragų dienos ir aukoti labdarai. Prieš porą metų pareigūnai parėmė nelaimės ištiktą savo kolegą.

Dar metais anksčiau policininkai padėjo neįgaliam senoliui.

Tada kapelionu dirbęs Vilius Viktoravičius pranešė apie senuką ištikusią bėdą – buvo sulūžęs jo elektrinis vežimėlis. Policininkai nupirko brangią detalę ir patys suremontavo vežimėlį.

"Nesame linkę girtis tokiais dalykais. Žmonės aukoja ir pyragais bendradarbius vaišina ne dėl garbės. Daugelis nė nežino, kuriai šeimai šiemet jie pagelbės. Svarbu žinoti, kad daliniesi, kad kažkam palengvini gyvenimą", – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė.

Andromeda Grauslienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dovile

Dovile portretas
Kodel visi izvelgia visada tik negatyvia puse???? Niurzgaliai ir viskuo nepatenkinti skaitytojai. Pasidziaugtumet, vis kazkokia grazi akcija….

Kam tokiom nesamonėm užsiimti ?

Kam tokiom nesamonėm užsiimti ? portretas
Kam taip menkintis su tais pyragais, palikit juos kepti socialinėm visokiom įstaigom l, ar jau visai nebėra ką veikti ?

asarojantis

asarojantis portretas
pomidoru valstybe, tarpstanti is mokesciu...kepa pyragus alkaniems...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių