Uostamiesčio kultūros darbuotojams – didesnės algos

Miestui siūloma prisidėti didinant kultūrininkų algas. Siekiant, kad šiemet kultūros ir meno darbuotojų vidutinis darbo užmokestis išaugtų, miestui savo kišenėje reikėtų rasti 60 tūkst. eurų.

Klaipėdos tarybos nariams bus siūloma pritarti tam, kad miestas prisidėtų didinant kultūros ir meno darbuotojų algas.

Uostamiesčio savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė dėstė, kad 2020 m. valstybės biudžete kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčiui didinti numatyta 14 mln. eurų, iš jų 5,07 mln. eurų – savivaldybių kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčiui pakelti.

Ši suma leis valstybės biudžeto lėšomis padidinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokestį vidutiniškai 7 proc.

Vis dėlto siekiama, kad miestų kultūrininkų ir menininkų algos augtų ne 7, o 10 proc., kaip ir visų viešojo sektoriaus kultūros ir meno darbuotojų. Todėl miestas raginamas likusia pinigų dalimi prisidėti iš savo kišenės.

Skaičiuojama, kad, miestui nusprendus 3 proc. prisidėti didinant atlyginimus, prireiktų 60 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, kad, miestui nusprendus 3 proc. prisidėti didinant atlyginimus, prireiktų 60 tūkst. eurų. Iš valstybės biudžeto miesto kultūrininkams ir menininkams 2020 m. bus atseikėta 140 tūkst. eurų.

Anot E.Deltuvaitės, šiuo metu vidutinis minėtų sričių darbuotojų atlygis, atskaičius mokesčius, siekia 650 eurų.

Kultūros ministerija parengė papildomą susitarimą prie 2018 m. spalio 4 d. Memorandumo dėl bendradarbiavimo siekiant didinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų darbo apmokėjimą, kurį pasirašyti bei jam pritarti ir siūloma tarybos nariams.

Šis dokumentas užtikrintų miesto sutikimą prisidėti prie algų didinimo.

Šį klausimą jau svarstė ir Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai, kurie vieningai idėjai pritarė.

Posėdyje aptartas ir miesto kultūros bei meno įstaigose dirbančių ne kultūros ir meno darbuotojų, pavyzdžiui, administracijos atstovų, techninio ar aptarnaujančio personalo darbo užmokesčio situacija.

Komiteto narė Nina Puteikienė teiravosi, ar savivaldybė šiuo metu nenumato galimybių ar būdų, kaip didinti minėtų darbuotojų algas.

Pasak Kultūros skyriaus vedėjos, kol kas ne meno ir kultūros darbuotojų darbo užmokesčio klausimas paliekamas spręsti įstaigų direktoriams, o savivaldybė savo ruožtu kol kas jokių permainų nenumato.

Politikė Judita Simonavičiūtė pabrėžė, kad šią situaciją vertėtų aptarti su pačių įstaigų vadovais, ir jeigu paaiškės, kad esama problemų, imtis jas spręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Titas

Titas portretas
Tie kultūros darbuotojai net Lietuvos vėliavos dienos nesugebėjo suorganizuoti, o ir kiti renginiai apgailėtini. Vien pažiūri į žvejų rūmų direktorių šaltkalvi-kontrolieriu,supranti kad su kultūra pas mus problema.

muzikalus miestas

muzikalus miestas portretas
Klaipėdiečiai mėgsta muziką. Bet tik tris dienas per metus ir tik džiazą.

foto

foto portretas
kadre kairiajame kampe viršuj labai komiška mina, primena akmenį sulesusios ir momentui užspringusios sustabarėjusios vištos vaizdelį, tokia nuomonė, foto juk vieša, o greta tupi tupiniukas su akulioriais prisidengęs ir kukliai rankele klynelį saugantis , galimai greta sustingusios vištelės nulesiotą pakeliui į performansą strakaliojant
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių