Uostamiesčio gyventojai prašo kalnelių

Tauralaukio kvartale, Vėjo gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai pasigedo saugumo. Žmonės norėtų, kad čia bent jau laikinai būtų įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Į Saugaus eismo komisiją kreipėsi Tauralaukio gyventojas. Jis aiškino, kad vadinamieji kalneliai reikalingi dviejose vietose nuo Vėjo gatvės ketvirtojo iki dvidešimtojo namo.

Vėjo gatvė šiuo metu yra tvarkoma – antrajame rekonstrukcijos etape numatyta įrengti pėsčiųjų, dviračių takus, atsiras ir pėsčiųjų perėjos bei apšvietimas jose.

"Kalnelių skaičius yra ribojamas ir, teigiama, jie didina užterštumą. Arba kitose gatvėse, kur jų nėra, padaugėja mašinų. Reikia įvertinti visus niuansus", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Šioje gatvėje lankęsi valdininkai pastebėjo prie pat gatvės įrengtą krepšinio aikštelę, o tai, anot jų, yra nesaugu.

"Prižiūrėkite savo vaikus ir nestatykite krepšinio aikštelių prie pat gatvės. Būkime atsakingi piliečiai", – nukirto O.Mariničius.

"Mes žinome, kad kažkada bus antrasis rekonstrukcijos etapas ir atsiras šaligatviai. Tačiau tai gali įvykti ir po penkerių ar dešimt metų. Visi žmonės, tarp jų – ir vaikai, į stotelę keliauja asfaltu, nes nėra kito kelio. Apšvietimas yra įrengtas, bet neįjungtas, todėl tamsiuoju metu visas pėsčiųjų ir automobilių srautas juda važiuojamąja dalimi. Visi suprantame, kad tai – pavojinga. Galbūt galima bent jau laikinai įrengti kalnelius?" – klausė gyventojas.

"Du kalneliai tokios ilgos gatvės tikrai neišgelbės. Sumažinę greitį vairuotojai toliau gali lėkti. Apšvietimą reikia įjungti, tada bus kur kas saugiau", – įsitikinęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo žodžiais, pirmą arba antrą gruodžio savaitę rangovas pažadėjo įjungti šviestuvus.

Pasak policijos atstovo, įrengti greičio slopinimo kalnelius Vėjo gatvėje nėra būtinybės. Joje ne kartą patruliavę pareigūnai mano, kad ši priemonė problemos neišspręs.

Saugaus eismo komisijos nariai sutarė, kad įvertinus situaciją bus siūlomos laikinosios priemonės, pavyzdžiui, ženklinimas. Kalnelių gyventojams išsireikalauti veikiausiai nepavyks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone apie Grubliauska

Nuomone apie Grubliauska portretas
Manau kad kol kas geresnio mero neturėjome. Kol jis valdo miestą, kiek būvo sutvarkyta pagrindinių gatvių ir atnaujinta šaligatvių ir aiksčių, ant kiek pasikeitė miesto papuošimas per Naujus metus, kiek dar erdviu suplanuotą sutvarkyti. O taip vadinami turčiui rajonai, tvarkomi eilės tvarką, kaip kiemai. Esu tikras kad jie remonto laukė kokius 5-7 metus. ir galiu patvirtinti savo patirtimi, kad kas liečią kiemų tvarkymą, su savivaldybė tapo daug paprasčiau bendradarbiauti. Nera tiek pinigų, kad viską sutvarkyti, bet kartais ir ne piniguose esmė reikė ir patiems prisidėti.

Klaipėda

Klaipėda portretas
gal nekalneliai reikalingi o zverkelius i asfalta akeisti

emigrantas

emigrantas portretas
bus sunku įveikti savivaldybes niekšų gaują, jie šalina kitaip mąstančius [ Girskienę, Titovą ] ir sieks išlaikyti nors vieną niekšą, o tas susigrazins savus banditus ir niekšai vėl gyvuos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių