Uostamiesčio gyventojai piktinasi: prie namų – erkių veisykla

Alksnynės gatvės gyventojai nesupranta, kodėl prie jų namų dalis pievos šienaujama, o kitur žolė jau siekia juosmenį.

Netoli šios pievos gyvenanti klaipėdietė pasakojo, kad po vyrą ištikusios ligos išsiruošti kažkur toliau į gamtą nebeturi galimybių.

Tad čia pat, už poros namų, jie pasitiesdavo pleduką arba išsinešdavo kėdę ir medžio pavėsyje galėdavo pasimėgauti vasaros malonumais.

Šiemet situacija – kitokia, aplinkui 21-ąjį namą darbininkai nupjovė žolę, o už kelių metrų, anot klaipėdietės, paliko didžiulį plotą.

Augalai išstypo ir jau siekia liemenį. Galbūt žmonės galėtų mėgautis natūralios gamtos ploteliu, bet į tą tankumyną įbėgę šunys namo parneša erkių. Tai byloja, kad nešienaujamame plote jos gausiai veisiasi.

"Kartą neištvėrusi paskambinau savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovei. Ji patikino, kad tas plotas nepriklauso miestui, todėl savivaldybės samdomi želdinių prižiūrėtojai jo ir netvarko. Nesuprantu, kaip taip gali būti. Jeigu tai ne miesto žemė, tegu duoda ją mums, mes tame plote pasisodinsime daržus, vis nauda bus", – tikino gretimame name gyvenanti Irena.

Galbūt žmonės galėtų mėgautis natūralios gamtos ploteliu, bet į tą tankumyną įbėgę šunys namo parneša erkių.

Neapsikentę gyventojai vėl skambino valdininkams ir sužinojo, kad žolė ten šienaujama, tik vienu plotu pasirūpinti priklauso namą administruojančiai bendrovei, o kitu – savivaldybės pasamdytai įmonei, todėl pievoje susidaro kontrastas.

Tiek valdininkai, tiek "Klaipėdos želdinių" vadybininkas bandė tikinti, kad žolė taip ūgtelėjo nuo liepos 10 d., kada esą paskutinį kartą buvo nupjautas miesto plotui priskirtas plotas. Teigiama, kad šiemet žolė itin greitai želia.

Gyventojai piktinasi ir vis dėlto mano, kad darbininkai čia nė nebuvo pasirodę.

"Klaipėdos želdinių" vadybininkas Vytautas Karinauskas patikino, kad penktadienį apleistas plotas bus sutvarkytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Kažkokia praktika Klaipėdoje įsigalėjo ,kad DARBAI atliekami ne iki galo. .Taikos prospekte nuo Žardės iki Molo įėjimus nuo šaligatvio link namų klojo plyteles. BET TAIP IR LIKO VIENAS NAMO TARPELIS NUO ŠALIGATVIO PRIE NAMO NR 137 . IŠKRYPUSIŲ PLYTELIŲ .Ar jau čia žmonės negyvena .Gerbiamieji gyvena jau 42 metus. Liūdna , bet šiemet mūsų rajonas tvarkomas nekaip. Dabar labai džiaugiamės ,kad tvarko Reikjaviko gatvę . Bet ,skverelį ir galėtų sutvarkyti , ar tie keli metrai labai brangiai KAINUOTU ...sdėkit senas plyteles ir tai būtų gerai...

irute

irute portretas
Taip,tai yra teritorija priskirta Klaipedos zeldiniams,bet kaip matom jie tik saskaitas raso,o jums jei norite ateikite ir sutvarkykite kai gan didelis plotas,tai tikriausiai dar reikia pirkti sienavimo technika,juk uz plota priskirta prie namu apsimokame,

>

> portretas
Klausimelis,-Negi, "vlast" ,JAU priskyre,TEISISKAI,viesiems namams ju teritorijas(raudonas linijas)? Jei taip,tai gyventojai turi tvarkytis savo nuosavybeje,arba samdyti(ar samde?) tvarkytojus?Jei ne,tai prie ko cia gyventojai ???Negi gyventojai ,dave nurodyma-apmokejima, "bustui" ,taskyti(vogti) ju pinigus,"priziureti" bele ka ???
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių