Uostamiesčio gyventojai piktinasi netvarka prie namo: šiukšlių kalnas tik didės?

Kai kurie klaipėdiečiai savo šiukšles palieka visai greta daugiabučių. Neseniai kalną įvairių atliekų žmonės sunešė Taikos pr. 21A namo pašonėje.

Uostamiesčio gyventojus piktina greta Taikos pr. 21A neseniai išdygęs šiukšlių kalnas.

Klaipėdiečiai stebisi žmonių nevalyvumu ir tinginyste.

Pasakojama, kad šiukšles žmonės greta namo pradėjo mesti tada, kai prasidėjo daugiabučio kiemo remontas ir buvo patraukti konteineriai.

"Apie artimiausiai esančius konteinerius gyventojams niekas nepranešė. Aišku, žmonių sąmoningumas šiais laikais išsitrynęs, nes nueiti iki kito kiemo – sunku, lengviau šiukšles išmesti prie namo. Šiukšlių krūva auga, kvapas stiprėja. Kaip suprantu, remontas truks ilgai, faktas, kad tų šiukšlių daugės", – piktinosi į redakciją parašiusi skaitytoja.

Aišku, žmonių sąmoningumas šiais laikais išsitrynęs, nes nueiti iki kito kiemo – sunku, lengviau šiukšles išmesti prie namo. Šiukšlių krūva auga, kvapas stiprėja.

Moteris taip pat pastebėjo, kad už kelių žingsnių nuo pirmos atliekų krūvos jau ėmė dygti ir antras kalnas.

Kiti netoliese gyvenantys žmonės prisiminė, kad ties šiuo namu gyventojai šiukšles į krūvas sukrauna jau ne pirmą kartą.Anot gyventojų, atrodo, kad kai kurie žmonės tiesiog nesivargina paėjėti iki konteinerių.

Namo pašonėje paliktos šiukšlės nustebino ir uostamiesčio savivaldybės darbuotojus.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Ten ne vien komunalinės atliekos, yra ir stambiagabaričių. Tai yra žmonių neatsakingumas. Labai negražu taip daryti. Žmonės patys teršia savo aplinką, o paskui miestas turi leisti lėšas ir tvarkyti", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova.

Pašnekovės teigimu, informacija apie šiukšlių kalną bus perduota savivaldybės rangovui, kuris tvarko mieste atsirandančius nelegalius sąvartynus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimynas

kaimynas portretas
Prie Taikos pr. 98 namo (buvęs Swedbankas) irgi pilna šiukšlių, niekas netvarko. Turėtų būti kažkokios baudos.

klp

klp portretas
patys šika,o paskui rėkia.Ne meras atvežė šiukšles,o patys Klaipėdos buduliai šiukšlina.

Sima

Sima portretas
Čia koks nors "šustriakas" išvažiuodamas sukrovė savo guolį ir maždaug - "po manęs nors ir tvanas". Na o "liauliai" dar ir savo buitines sukrauna. Dabar visos gatvės išraustos, kaip karo apkasai - nei privažiuosi, nei priskrisi...Oi reikia tame rajone gerų konteinerių šiukšlėms rūšiuoti, nes ir "bomžai" ištisai kuičia bei kedena tas šiukšles, o ir kameros būtų "vaistukai" nuo noro daryti betvarkę. Smarvė baisi prie tų konteinerių, bet kaip sakoma - taip jums ir reikia.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių