Teatro aikštėje suskambo kitataučių giesmės

Šeštadienio popietę klaipėdiečiai susirinko į Teatro aikštę pasiklausyti kalėdinių giesmių. Uostamiestyje gyvenantys vokiečiai, ukrainiečiai, totoriai, rusai, žydai ir azerbaidžaniečiai padovanojo daug šventinių kūrinių, kuriuos atliko savo gimtąja kalba.

Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centro organizuojamą koncertą „Kalėdinė tautų paletė“ vedė Deividas Dubinovas.

„Gražiausios metų šventės atskuba su išskirtiniais muzikiniais garsais. Jau pradedame jausti kalėdinį nerimą. Kada ir kaip atžygiuos taip ilgai lauktos šventės? Jos jau šalia. Šiandien įkvėpti Kalėdų dvasios jums padės Klaipėdos miesto tautinių bendrijų meniniai kolektyvai, kurie dovanos įspūdingą koncertą „Kalėdinė tautų paletė“. Visi jie pristatys savo tradicijas muzikos kalba“, – sveikinimo žodžius sakė D.Dubinovas.

Žiūrovus stebino ne tik dainos, bet ir dalyvių apranga, kadangi beveik visi buvo apsirengę ryškiaspalviais tautiniais drabužiais.

Indrės Kiseliovaitės nuotr.

Reaguodami į žinomas dainas, klaipėdiečiai jas palydėjo garsiais plojimais, o kai kurie skubėjo įamžinti ir išmaniaisiais telefonais.

Gražiausios metų šventės atskuba su išskirtiniais muzikiniais garsais.

Pirmieji scenoje pasirodė Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos ansamblio jaunieji muzikantai, kuriems vadovauja Asta Alminė. Vokiečių kalba moksleiviai padainavo dvi dainas – „Tyliai krenta snaigės“ ir „Metai baigėsi“.

Po jų pasirodė Klaipėdos regiono azerbaidžaniečių draugijos „Azeris“ sekmadieninės mokyklos auklėtinis solistas Mahmudas Mamadovas, kuris atliko dainą „Mano Azerbaidžanas“.

Indrės Kiseliovaitės nuotr.

Dalyvavo ir kiti tautinių bendrijų ansambliai ir solistai, sekmadieninių mokyklų auklėtiniai: baltarusių sekmadieninės mokyklos ansamblis „Verasok“, kuriam vadovauja Valentina Snigur, ukrainiečių sekmadieninės mokyklos auklėtiniai kartu su soliste Alina Provolovskaja, rusų folkloro asociacija „Večiora“, kurios vadovė – Marija Serebriakova, ir daugelis kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių