Tako remonto teks palaukti

Klaipėdietės skundžiasi, kad verkiant reikia remontuoti taką, kuris veda į Marijos Taikos Karalienės bažnyčią iš Rumpiškės gatvės pusės. Jo plytelės visiškai susidėvėjusios, išsiklaipiusios, suskilinėjusios.

Klaipėdietės skundžiasi, kad verkiant reikia remontuoti taką, kuris veda į Marijos Taikos Karalienės bažnyčią iš Rumpiškės gatvės pusės. Jo plytelės visiškai susidėvėjusios, išsiklaipiusios, suskilinėjusios.

Prisemia batus

„Ne kartą kalbėjome su moterimis, kad šį taką būtina sutvarkyti. Sunku eiti. Gali kojas išsisukti. Palijus plytelės dar pelkes slepia. Prisemi batus“, – guodėsi viena klaipėdietė.

Pasak moters, šiuo taku vaikšto daug žmonių. Į bažnyčią skuba tikintieji, kiti miestiečiai eina į netoliese esantį prekybos centrą apsipirkti.

„Gal šioje vietoje automobiliai tą taką išvažinėjo. Būna, kad pasistato. Jei takas būtų sutvarkytas, viso rajono gyventojai padėkotų“, – pabrėžė gyventoja.

Tvarkyti dar neapsimoka

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad šis takas patenka į tikslinę teritoriją. Į pastarąją iki 2020 m. bus investuota apie 23 mln. eurų.

„Neprisimenu, kad būtume sulaukę skundų dėl to tako, tačiau dabar pradėti tvarkyti neapsimoka. Tai bus padaryta, kai prasidės darbai tikslinėje teritorijoje. Jei dabar suremontuotume, o vėliau iš naujo, susidarytų dvigubos išlaidos“, – tvirtino direktorius.

Pasak L.Dūdos, darbų šiame take būtų imtasi, jei atsivertų avarinė duobė ar susidarytų įgriuva.

„Tada neturėtume kur trauktis. Privalėtume remontuoti“, – patikino vadovas.

Vyksta pasiruošimas

Kai kurie klaipėdiečiai jau pasigedo darbų tikslinėje teritorijoje ir domisi, kodėl jie dar neprasidėjo. Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas tvirtino, kad dabar vyksta parengiamieji darbai.

„Tikrai niekas nestovi vietoje. Jau parengtos konkurso sąlygos Atgimimo aikštės atnaujinimui. Netrukus konkursas bus paskelbtas. Išrinktas Futbolo mokyklos konversijos konkurso nugalėtojas. Tačiau jo dar negalime skelbti, nes nepraėjo terminas“, – pasakojo direktorius.

Pasak R.Zulco, pradėta baseino statytojo atranka. Teritorija, kurioje jis išdygs, susieta su tiksline teritorija. Konkurso rezultatai turėtų būti paskelbti sausį ar vasarį. Pristatytas ir Bastionų tilto projektas.

„Dirbama su visais objektais. Dabar vyksta projektavimas. Tada rengiami techniniai projektai. Visa tai gali trukti nuo metų iki dvejų. Tik tada skelbiami rangos konkursai ir prasideda darbai“, – aiškino vadovas.

Tikslinę teritoriją riboja Taikos prospektas, Mokyklos, Kauno ir Liepų gatvės. Taip pat su ja susieta teritorija, kur išdygs baseinas, Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno teritorijos prie Savanorių prospekto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

panda

panda portretas
klaipedoje yra du su dudomis ,nezinau kuriam rasyti :)

agentas

agentas portretas
Dūdai ir rašykite, o ne čia komentuokite.

panda

panda portretas
salia Taikos pr 48 dabar prasidejo statybos ,suniokojo saligatvi ,taciau neatstate i pradine bukle , p Duda atkreipkite demesi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių