Šventę pajūryje kartins blogas oras

Sinoptikai teigia, kad artimiausiu metu sulauksime visokių orų: ir iš Arkties atplūstančio šalčio, ir stipraus vėjo nuo Atlanto, ir kelių giedresnių bei šiltesnių dienų. Nusiminti neverta, juk pavasaris dar tik prasideda.

Šiandien dar bus gana šilta, bet jau nuo popietės ims stiprėti vakarų vėjas, vakare jo gūsiai sieks 17–20 m/s, oro temperatūra laikysis vos teigiama.

Sekmadienį numatomi nemalonūs orai, naktį stūgavęs stiprus vėjas paryčiais rims, bet pavakare vėl stiprės iki 15–19 m/s. Naktį sulauksime smarkokos šlapdribos, šlapias sniegas protarpiais kris ir žvarbią dieną, nors oro temperatūra ir nesileis žemiau nulio padalos.

Nuo pirmadienio į pajūrį sugrįš žiema, bet jos nagai nebus tokie aštrūs kaip rytinėje Lietuvos dalyje.

Pirmąją savaitės darbo dieną vėjas kiek aprims, naktį pasnyguriuos, tikėtina, diena bus giedra. Naktį pašals iki 2–4 laipsnių, ko gero, susidarys plikledis, dieną laikysis apie nulį.

Antradienis bus šaltas, bet ramus. Vyraus silpnas pietvakarių vėjelis, kritulių tądien nesitikima, naktį šals iki 5–7 laipsnių, dieną vyraus silpnai neigiama oro temperatūra.

Trečiadienis bus bene maloniausia savaitės diena, kai kritulių beveik nesulauksime, naktį truputį šals, o dieną termometrai rodys kelis laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį, kai švęsime Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, nemalonus oras vers laiką leisti namuose.

Prognozuojama, kad naktį pradėjęs stiprėti pietų ir pietryčių vėjas dieną pūs jau 16–20 m/s greičiu. Naktį nuo Atlanto vandenyno atplūsiantis ciklonas atneš šlapdribą, kuri dieną virs lietumi, termometrai rodys iki 3–5 laipsnių šilumos.

Penktadienis išliks vėjuotas, gūsiuose vėjo greitis sieks 17–22 m/s, sulauksime stiproko lietaus, nakties ir dienos oro temperatūra bus panaši – 2–4 laipsniai šilumos.

Kitas savaitgalis taip pat prognozuojamas vėjuotas ir ne itin šiltas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šv ente?

Šv ente? portretas
Tai gal Juozo Pilsudskio Vardynos :)))Juozines.

kaunietis

kaunietis portretas
priminkit, kokia šventė pajūryje savaitgalyje?

Anonimas

Anonimas portretas
Autore kaip visada pesimistiskai... Oras nebuna kartus. Silciau apsirengti galima, tai netrukdo sviesti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių