Strateginiame veiklos plane – trys tikslai: kuo svarbu klaipėdiečiams?

  • Teksto dydis:

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Į klaipėdiečių klausimus atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai.

– Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė Strateginio veiklos plano projektą. Kuo šis dokumentas svarbus klaipėdiečiams?

– Uostamiesčio savivaldybė parengė Klaipėdos savivaldybės 2020–2022 m. strateginio veiklos plano projektą ir kviečia miesto bendruomenę su juo susipažinti.

Strateginiame veiklos plane iškelti trys savivaldybės tikslai: didinti miesto konkurencingumą, kryptingai vystant infrastruktūrą ir sudarant palankias sąlygas verslui, kurti mieste patrauklią, švarią ir saugią gyvenamąją aplinką, užtikrinti gyventojams aukštą švietimo, kultūros, socialinių, sporto ir sveikatos apsaugos paslaugų kokybę bei prieinamumą.

Strateginį veiklos planą sudaro 12 programų, apimančių visas savivaldybės veiklos sritis, – nuo švietimo, socialinių, kultūros, sporto paslaugų teikimo iki miesto infrastruktūros projektų įgyvendinimo – gatvių rekonstrukcijos, viešųjų erdvių tvarkymo. Programose pateikti kiekvienos srities tikslai, uždaviniai, priemonės ir vertinimo kriterijai.

Strateginis veiklos planas parengtas atsižvelgiant į Klaipėdos miesto tarybos patvirtintus strateginius dokumentus: Klaipėdos miesto savivaldybės strateginį plėtros planą, Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją ir įgyvendinimo veiksmų planą iki 2030 m., Klaipėdos miesto savivaldybės 2019–2023 m. veiklos prioritetus ir kt. Strateginio veiklos plano programos yra savivaldybės biudžeto pagrindas.

Klaipėdos miesto savivaldybės 2020–2022 m. strateginį veiklos planą ir Klaipėdos miesto savivaldybės 2020 m. biudžetą numatoma teikti miesto tarybai svarstyti ir tvirtinti jau kitą mėnesį.

Su Klaipėdos miesto savivaldybės 2020–2022 m. strateginio veiklos plano projektu galima susipažinti savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt.

Turinčiuosius pastabų, pasiūlymų ar norinčiuosius užduoti klausimų dėl strateginio veiklos plano kviečiame iki sausio 31 d. kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyrių e. paštu indre.buteniene@klaipeda.lt.

– Kodėl Lypkių gatvėje ruošiamasi įrengti tik laikiną, o ne nuolatinį kelią?

– Lypkių gatvėje ruošiamasi įrengti laikiną 7 metrų pločio kelią, leisiantį padidinti transporto priemonių pralaidumą tuomet, kai vyks Baltijos prospekto–Šilutės plento sankryžos rekonstrukcija.

Šalia bus įrengtas dviračių ir pėsčiųjų takas, taip pat laikina geležinkelio pervaža su "Stop" ženklu ir automatiniais užtvarais.

Anksčiau šioje vietoje buvo planuojama įrengti nuolatinį keturių eismo juostų kelią, kurio kaina būtų siekusi apie 27 mln. eurų. Dėl šios priežasties nuspręsta rinktis kur kas mažiau kainuojantį laikiną dviejų juostų kelią, kuris bus kaip pagalbinė įvaža į miestą ir išvaža iš jo tuo laikotarpiu, kai bus rekonstruojama Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedinė sankryža.

Laikino kelio tiesimo Lypkių gatvėje projektas šiuo metu yra derinamas. Kovo pabaigoje tikimasi gauti statybas leidžiantį dokumentą, tuomet bus skelbiamas viešojo pirkimo konkursas rangos darbams atlikti.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių ir vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal  portretas
akcentuokite vieną iš kelių svarbiausių savivaldybei pinigų ,,sūdyklą"- privačių požeminių garažų už fantastišką kainą statybą, prisidengus Atgimimo a. rekonstrukcija ?

Ne uosto pletrai

Ne uosto pletrai portretas
.planas pastatyti isorini uosta.. ar grigeo tai saziningas verslas be tarsos?. Tad verslas uoste Melnrage damus uzters Klaipeda. Miestas isniks. Krovos mazeja. Nori pinigu plovikla padaryti su uosto statyba. Uostas nereikalingas

Cha

Cha portretas
Tegul netvarko. Mažiau parazitai prisivogs. Juk sąmatas tik pučia pučia... Tik dalijasi, dalijasi...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių