Sniegas padidino gatvių valymo išlaidas

Šalti ir sniegingi orai sausį patuštino miesto biudžetą. Išlaidos gatvių priežiūrai išaugo daugiau nei keturis kartus. Iš miesto centro teko kuopti ir vežti lauk sniegą.

Oficialiai šaltasis sezonas uostamiestyje prasideda lapkričio 1-ąją. Nuo šios dienos mechanizuotai gatves prižiūrintys kelininkai pradeda budėti ir naktimis.

Lapkritį mechanizuota gatvių priežiūra miesto savivaldybei atsiėjo šiek tiek per 33 tūkst. eurų. Pietinės miesto dalies – 11,9 tūkst., šiaurinės – 21,1 tūkst. eurų.

Gruodį sąskaita už šią paslaugą buvo šiek tiek didesnė – 40,5 tūkst. eurų. Už pietinės miesto dalies priežiūrą reikėjo mokėti 21,4 tūkst., šiaurinės – 19,8 tūkst. eurų.

Tais mėnesiais sniego nebuvo. Dažniausiai kelininkai budėdavo. Barstyti gatves reikėjo nebent dėl paspaudusio šaltuko.

Sausis gerokai padidino išlaidas mechanizuotai gatvių priežiūrai. Už šią paslaugą reikės sumokėti 182,6 tūkst. eurų. Pietinėje miesto dalyje šie darbai atsiėjo 81,3 tūkst., šiaurinėje – 101,2 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aiškino, kad toks skirtumas susidaro, nes šiaurinėje miesto dalyje yra didesni valomų teritorijų plotai.

Šaligatvių ir viešųjų erdvių valymas uostamiestyje organizuojamas šiek tiek kitaip nei gatvių. Esminis skirtumas tas, kad valytojai nebudi.

Gruodį ši paslauga savivaldybei atsiėjo beveik 71,7 tūkst. eurų. Pietinės miesto dalies valymas kainavo beveik 31 tūkst., šiaurinės – 40,7 tūkst. eurų.

Sausį ši suma siekė apie 100 tūkst. eurų. Pietinė miesto dalis – 44 tūkst., šiaurinė – 56 tūkst. eurų.

I.Šakalienė atkreipė dėmesį, kad sausį išlaidas padidino ir sniego vežimas. Ši paslauga atsiėjo 7,1 tūkst. eurų. Buvo išvežta beveik 2,9 tūkst. kubinių metrų sniego. Jis buvo gabenamas iš Liepų, Tiltų, Danės gatvių, Teatro, Turgaus, Atgimimo aikščių, teritorijos prie Žvejo paminklo skulptūros, kai kurių sankryžų. Sniegas išvežtas į jo laikymui skirtą aikštelę Medelyno gatvėje.

"Reikėjo išvežti sniegą, nes jo buvo labai daug, užpilti šaligatviai. Gatvėse nebuvo jo kur laikyti", – prisiminė vedėja.

Pasak I.Šakalienės, šaltis ir sniegas visada padidina sąskaitas už miesto priežiūrą, tačiau žiema dar yra palanki.

"Sausis buvo tikrai šaltas ir sniegingas. Kritulių buvo labai daug. Tačiau dabar vėl liko tik budėjimai. Beveik nieko nereikia daryti. Džiaugsmas, o ne žiema", – konstatavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rm

rm portretas
Tai kas ten budi, jei barstytuvai puse 10 teisvaziuoja? :) Nemanau kad verta moketi uz budejima tokiu atveju.

pensininkei

pensininkei portretas
taigi jie iprate pavogti viska o čia mat šiek-tiek teko atiduot..vargsta žmonės vaje vaje;DDDDD)

pensininke

pensininke portretas
ko cia dejuojate jug ziemos nebuvo aaaaa nepavyko nuplauti pinigu geda geda dar rasote vejus nepasiseke pavokti arba mazai buvo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių