Skulptūrų parko rekonstrukcija – vis dar miglose

Klaipėdos skulptūrų parko darbų pradžia – vis dar miglose. Vienas konkurse dalyvavusių kandidatų sprendimą apskundė teismui.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas, viešojo pirkimo konkurse antrąją vietą užėmęs kandidatas nesutiko su skirtais balais.

"Balai buvo skiriami už projektų vadovų patirtį, ir antrą vietą užėmęs tiekėjas nesutiko su pirmai vietai skirtais balais", – tvirtino A.Kačalinas.

Miesto savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška tikisi, kad parko rekonstrukcijos darbai prasidės šį rudenį, bet tikslios datos dar nežino.

"Negaliu pasakyti, kada prasidės darbai Skulptūrų parke, nes turi būti parengtas darbo projektas. Visus darbus ir jų seką parengia rangovas, o šiuo metu jis neaiškus", – teigė V.Juška.

Skulptūrų parko darbų viešojo pirkimo byla pasiekė apeliacinį teismą.

Netrukus bus paskelbta, kada teismas paviešins sprendimo datą.

Prieš daugiau nei keturis dešimtmečius Klaipėdos vykdomojo komiteto nutarimu čia buvusias kapines nuspręsta panaikinti ir paversti Skulptūrų parku.

Dabar po atviru dangumi esančiame parke yra 116 skulptūrų.

Po parko rekonstrukcijos planuojama įamžinti visų čia atgulusių žmonių atminimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Nezabitauskas

> Nezabitauskas portretas
Pamiršai, kad dar reikia skulptūras atnaujinti ir jų pavadinimų lenteles. Kur dingo vėžlys-saulės laikrodis prie liepų gatvės, kur dingo bronzinės detalės skulptūros-suoliuko kapų pusėje, kodėl katino skulptūra pasukta nuo pjedestalo ir t.t....

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Perkloti takus, sutaisyti suoliukus, pakeisti šiukšliadėžes (reikia dangčių, kad paukščiai neištrauktų). Na, dar šancą sutvarkyti. Viskas! Visa kita - miesto turto naikinimas, lėšų švaistymas ir gal grobstymas! Prokurorai, atsibuskite!

Taip

Taip portretas
Nėra tik skulptūros, šiaip lenino "atgimimo" aikštė".
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių