Skubėjo padėti žmogui – lūžo medinis takas

Savaitgalį į pajūrį plūdę poilsiautojai stebėjosi pamatę suniokotą Odesos promenados medinio tako dalį. „Kas atsitiko?“ – klausė žmonės.

Praėjusią savaitę į paplūdimį Melnragėje buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jiems paskambino greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas.

Kai atvyko pareigūnai, medikai parodė sulaužytą medinio tako ruožą. Buvo perlaužtos 25 tako lentos.

Greitosios vairuotojas prisipažino užvažiavęs ant tako, nes norėjo kaip galima greičiau pasiekti gyvybės ženklų nerodantį žmogų.

Pareigūnai atliko formalumus ir pranešė apie turto sugadinimą jo valdytojui – biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovui Olegui Mariničiui.

Ko gero, taip bandyta sutrumpinti kelią.

„Tiesą pasakius, man pačiam neaišku, kaip taip galėjo atsitikti. Nesuprantu, kodėl vairuotojas sugalvojo važiuoti mediniu taku, kuriuo net dviračiais draudžiama važinėti. Mūsų žmonės jau sumontavo konstrukciją, mediena dabar ruošiama atkurti taką, ją reikia impregnuoti. Tiesiog nueiti į parduotuvę ir nusipirkti medžiagų tam neišeina. Visa tai kainuos, ketiname pateikti sąskaitą Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties administracijai. Policija aiškinasi, iš kurios pusės ir kodėl vairuotojas atvažiavo į tą vietą. Ko gero, taip bandyta sutrumpinti kelią. Aš be galo gerbiu greitosios medicinos pagalbos darbuotojus ir medikus. Veikiausiai tai buvo situacija, kurioje nebuvo kito pasirinkimo. O gal nebuvo laiko net svarstyti, gal situacija buvo kritinė, reikėjo skubėti pas mirštantį žmogų“, – svarstė O. Mariničius.

Kaip pasakojo Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties viršininką pavaduojanti Nijolė Dambrauskienė, įvykio dieną buvo pranešta apie į aplinką nereaguojantį vyrą paplūdimyje. Žmogaus būklė buvo neaiški, pranešime minėta, kad jis yra be sąmonės.

Pagal medikų reglamentą, toks pranešimas priskiriamas pirmajai kategorijai, o tai reiškia, kad delsti negalima.

„Mes jau kalbėjome su vairuotoju. Nors turime elektrinius neštuvus ir jais galima visur privažiuoti, vairuotojas šiek tiek viršijo savo kompetencijos ribas, todėl atsitiko taip, kaip atsitiko. Tikiu, kad gausime sąskaitą ir mes dėl to neprieštarausime, nes tai mūsų vairuotojo kaltė. Toliau problemą bandysime spręsti vietoje. Jis, žinoma, stengėsi, bet atsitiko ne taip, kaip tikėjosi“, – teigė N. Dambrauskienė.

Paaiškėjo, kad žmogus, dėl kurio gyvybės skubėjo greitosios medicinos pagalbos automobilis, buvo paprasčiausiai girtas.

„Mums neretai būna apmaudu, bet toks yra gyvenimas“, – konstatavo N. Dambrauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Toks ten ir takas buvo išpuvęs!!!!Greitoji neturėtų už jį mokėti,jau kaip nors turi sutvarkyti kam priklauso,tik ne greitoji.Isvis jau,trūksta zodzių.O,greitoji gali vazinėti,kaip nori ir,kur nori!!!!Virsija,ar nevirsija ji ten įgaliojimus!!!!!!Kaip negėda is greitosios melžt dar pinigus!!!!!!!!!

Ne nu tikrai :)

Ne nu tikrai :)  portretas
Priekaištai nuo kažkokio pliažo direktoriaus , kur galima prastai atliktas darbas , greitosios pagalbos tarnybai KURI GELBĖJO ŽMOGAUS GYVYBĘ ? Nejaučiate skirtumo ? Tada lauk iš pareigų į kursus apie žmogiškumą ir prioritetinius veiksmus .

Manau

Manau portretas
Tai tegu tas girtas ir sumoka žalą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių