Siūlymui dėl vienkartinės taros uostamiestyje nepritarė

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio taryba nepalaimino siūlymo nuo šių metų liepos miesto šventėse ir paplūdimiuose atsisakyti vienkartinių plastikinių pakuočių. Nors iš esmės idėja kritikos nesulaukė, daugiausia diskusijų sukėlė numatytas pokyčių įsigaliojimo terminas – šių metų liepa.

Visam pasauliui stengiantis mažinti plastiko naudojimą, uostamiestis nesiryžo plastikinių vienkartinių pakuočių iš miesto renginių ir paplūdimių išstumti jau šiemet.

Vienas dažniausių tarybos posėdyje šiuo klausimu skambėjusių nuogąstavimų – sunkmečiu smulkiesiems verslininkams teksianti per didelė finansinė našta, kad šis sprendimas būtų įgyvendintas.

Pasiūlymą atsisakyti vienkartinių plastikinių pakuočių paplūdimiuose ir per masinius renginius bei nustatyti reikalavimą verslininkams prekybos ir paslaugų vietose renginių metu įrengti šiukšlių rūšiavimo dėžes teikęs tarybos narys Audrius Petrošius pastebėjo, kad kai kurie miestai tokių priemonių jau ėmėsi.

Todėl esą verslininkams tai neturėtų būti naujovė, kuriai jie nėra visiškai pasiruošę, mat paprastai prekiautojai ir paslaugų teikėjai dalyvauja renginiuose įvairiuose miestuose.

Šis klausimas miesto tarybos posėdyje sukėlė daug diskusijų. Dvejonių kilo dar komitetuose – raginta naujovę įvesti ne nuo šių metų liepos, kaip siūlė A.Petrošius, o nuo artėjančių metų sausio.

Klausimą buvo pavesta svarstyti ir Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybai, kurios nuomone, naująją tvarką įgyvendinti reikėtų nuo kitų metų.

Būtent dėl permainų įsigaliojimo termino daugiausia diskutuota ir miesto tarybos posėdyje. Nemažai pasisakiusių politikų buvo linkę manyti, kad sprendimas turėti įsigalioti nuo kitų metų, o ne šiemet.

Kai kurie pokyčių siūlė imtis, kaip numato ES direktyvos, nuo artėjančių metų liepos.

Galiausiai siūlymas nesulaukė pritariančių politikų daugumos, tačiau po balsavimo pasisakę frakcijų vadovai laikėsi nuomonės, kad netrukus reikėtų sugrįžti prie šio klausimo svarstymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LZ

LZ portretas
Neskaičiau tų ES direktyvų, bet mums vis aiškinama, kad ES draudžia tai vieną, tai kitą. Toli nereikia eiti: pas mus tiek triukšmavo, kad vykdome įsipareigojimus, kai išėmė iš prekybos 1,5 litro plastmasinius "bambalius", o Vokietijoje iki šiol alus parduodamas 1,5 l talpos "bambaliuose".

Ale ir sugalvok tu man

Ale ir sugalvok tu man portretas
Tai ką mesgal visi po Jūros šventę turėsim su savo puslitriniais stiklainiais lakstyt? Taigi plastikas perdirbamas, antai net bambalius taromate gal priduot. O čia sėdėjo sėdėjo, galvojo, galvojo ir šekit - vienkartinės taros nebus!Idiotai.

Vyt juos

Vyt juos portretas
Kiaulės, kito žodžio nerandu. Už savo šiknas ir vietas, vyt savivaldybininkus iš darbo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių