Šilutės pl. ir Baltijos pr. sankryža – ant darbų slenksčio

Jau netrukus turėtų prasidėti Baltijos pr. ir Šilutės pl. sankryžos rekonstrukcija. Šiuo metu dėliojami paskutiniai darbo projekto štrichai. Pagal anksčiau numatytus planus darbai veikiausiai startuos rugpjūtį.

Uostamiestyje rengiamasi didelio projekto pradžiai – jau greitai turėtų būti imtasi taip lauktos Baltijos pr. ir Šilutės pl. sankryžos rekonstrukcijos.

Šiomis dienomis savivaldybėje aptarti projektiniai sprendiniai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad rangovai pristatė darbo projekto sprendinius.

"Dabar per 4 mėnesius rengiamas darbo projektas. Buvo pristatomi pagrindiniai susisiekimo dalies ir konstrukcijų dalies sprendiniai", – apibendrino pašnekovas.

V.Švedo teigimu, dar laukiama atsakymų, kada tiksliai prasidės darbai ir kiek šiemet bus panaudota projektui įgyvendinti skirtų pinigų.

Dar niekas net nekalba, ar greičiau pavyks, ar lėčiau. Kol darbai neįsibėgėję, sunku pasakyti.

Rangos sutartyje numatomas darbų terminas – 28 mėnesiai.

"Dar niekas net nekalba, ar greičiau pavyks, ar lėčiau. Kol darbai neįsibėgėję, sunku pasakyti. Dabar viskas vyksta, kaip numatyta sutartyje", – aiškino savivaldybės darbuotojas.

Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas teigė, kad miesto valdžios atstovai atidžiai seka projekto eigą, periodiškai rengiami projekto, atliekamų darbų aptarimai.

"Tiesiog nenorime paleisti rangovo. Organizuojame susitikimus kas dvi ar tris savaites, kad jaustų pulsą, jog mums aktualus šis objektas", – aiškino pašnekovas.

V.Švedo teigimu, dabartiniuose planuose numatoma, kad darbai galėtų prasidėti rugpjūtį arba rugsėjį.

Projekto vertė – daugiau nei 30 mln. eurų. Sankryžos rekonstrukciją finansuoja miestas, Uosto direkcija ir Kelių direkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Kelinta reikės išvažiuoti gyvenantiems užmesti iš namu,kad vaikus pristatyti i mokyklas.Tur but 6.00

Judas

Judas portretas
Nesugebat trijų gatvių išasfaltuoti, o svaigstat apie giliavandenį uostą..

PETRAUSKAS

PETRAUSKAS portretas
... pasistatė terminalą miesto centre už miestiečių ir ES pinigus. Dabar visi susimetę dar nutiesime raudona kilimą iki vartų, kad patogiau būtų privažiuoti..ar klystu ??? O jeigu terminalo neliks, o juk kažkada ir Petrausko...kas tada, a.. ???
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių