Šeštadienis uostamiestyje – lyg mugių diena

Net trys skirtingos mugės pirmąją spalio mėnesio dieną pakvietė klaipėdiečius ne tik apsipirkti dizainerių drabužių, maisto produktų ar pasipuošti namus išskirtinėmis dekoracijomis, bet ir susipažinti su įvairių įmonių atstovais dėl darbo pasiūlymų.

Dvi mugės nuo 10 val. atsidarė „Švyturio“ arenoje. Pirmame aukšte įsikūrė pirmą kartą Lietuvoje organizuojama mugė, skirta darbuotojams ir darbdaviams – „Turime Tau darbą!”, o užsukę į antra aukštą lankytojai kviečiami į mados ir grožio mugę „Design for Life“. Trečioji mugė startavo penktadienį ir vyks iki šios dienos vakaro Naujajame turguje, tai – tradicine tapusi mugė „Rudenojai“.

Darbuotojams skirtoje mugėje klaipėdiečiams pristatomos laisvos pozicijos į įvairias įmones, tai ypač aktualu ieškantiems darbo, kadangi be paieškų ir ilgų darbo pokalbių čia pat galima susitikti su potencialiu darbdaviu ir pasikalbėti apie darbo pobūdį, užduoti kitus rūpimus klausimus.

Praeivių dėmesys patraukiamas ir įbrukant lankstinuką, pasiteiraujant, ar šiuo metu neieškote darbo.

Tačiau palyginus lankytojų skaičių pirmame ir antrame aukšte, klaipėdiečiams aktualiau šio rudens ir artėjančios žiemos tendencijos, tad daugelis vos tik įėję į pastato vidų iškart patraukia į antrą aukštą.

Čia apstu stilingų drabužių, kurie tinka tiek laisvalaikiu, tiek ir į šventę, taip pat batų, papuošalų, kvepalų, kosmetikos gaminių, vaikiškų drabužių, namų interjero detalių, dovanų idėjų artėjančio gimtadienio ar kitos šventės proga.

Kainos – įvairios, vienus daiktus, tokius kaip drabužius, žmonės matuojasi ir perka, o kitus apžiūrėję tiesiog praeina pro šalį.

Rankinių kainos vyrams ir moterims prasideda nuo 69 eurų ir gali siekti 119, 139 eurus.

Sidabrinių žiedų, auskarų kainos svyruoja nuo 20 iki 40 eurų. Pardavėjai tikina, esą kaina tikrai nėra per aukšta.

Megztinių kainos prasideda nuo 15 eurų, bet gali siekti ir 25, 40, 50 eurų.

Vaikiškų rūbelių – megztinių, kelnių, kepurių kainos svyruoja nuo 10 iki 15, 33 eurų ir brangiau.

Naujajame turguje vykstančioje mugėje prekių asortimentas – didesnis. Čia galima įsigyti ne tik drabužių, bet ir vaisių, daržovių, mėsos gaminių, saldumynų. Pardavėjai linkę ir šiek tiek pasiderėti dėl kainos, o svarstantiems nusipirkti kokį skanėstą prieš tai duoda kąsnelį paragauti.

Didžiausios eilės pirkėjų nusidriekia prie mėsos gaminių, o iki jų patekti tenka praeiti pro būrį žmonių. Mėsą pardavinėjantys prekybininkai patys užkalbina pirkėjus, paklausia, kokį gaminį labiau mėgsta.

Vytintos dešros kaina – 5 eurai, šalto rūkymo kumpis kainuoja 9,90 euro, naminė dešra – 7,90 euro, skilandis – 10, 50 euro.

Yra ir išskirtinių prekių, tokių kaip rankų darbo muilo rinkiniai – puokštės, kurias galima įteikti mokytojams, artėjančios Mokytojų dienos proga. Tokių puokščių kainos siekia 5, 7 eurus. Taip pat saldumynai – šokoladiniai grybukai, riestainiai, saldainiai gali kainuoti nuo 2 iki 5 eurų. Vaikiški žaislai kainuoja nuo 5 iki 12, 20 eurų. Mugėse lankytojai kviečiami iki šios dienos 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Wau"

"Wau" portretas
Jau vien dėl angliško pavadinimo į tą vietą kojos nekelsiu. Ar čia kokių užsienių delegacijų laikia tas "desing'? Ar ES valstybės dalyvauja?

irute

irute portretas
O man daugiau patinka pavadinimas kermosius o ne muge

kada pranesite pries savaitę?

kada pranesite pries savaitę? portretas
Nieko naujo, apie rengini pranesama po jo įvykių. Beje baikeriai sezona uždarė vakar...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių