Senamiesčio verslininkams – lengvatos

Miesto tarybos bus prašoma suteikti nekilnojamo turto mokesčio lengvatą dar aštuonioms įmonėms ir fiziniams asmenims, kurie senamiestyje vykdo veiklą ar turi pastatus.

Miesto tarybos bus prašoma suteikti nekilnojamo turto mokesčio lengvatą dar aštuonioms įmonėms ir fiziniams asmenims, kurie senamiestyje vykdo veiklą ar turi pastatus.

Politikams pritarus tokiam sprendimui į uostamiesčio biudžetą nepatektų 44 tūkst. 900 litų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, tai paskutinės įmonės ir asmenys, kuriems gali būti suteikta nekilnojamo turto mokesčio lengvata.

Tokie prašymai yra priimami iki spalio 1 dienos.
Didžiausios lengvatos suteiktos asmenims, kurie atnaujino senamiestyje esančių pastatų fasadus. Vienam iš jų už trejų metų laikotarpį šis mokestis sumažintas kiek daugiau nei 21 tūkst. litų.

Jei taryba pritars šiam sprendimui, šiemet nekilnojamo turto mokesčio lengvata būtų suteikta 37 senamiestyje įsikūrusioms įmonėms ir fiziniams asmenims.

J. Uptienės teigimu, paprastai šią lengvatą gaunančių būna 28-30. Padaugėja, kai pastatų savininkai remontuoja fasadus.

Patvirtinus minėtas lengvatas šiemet į miesto biudžetą nepatektų apie 96 tūkst. litų. Praėjusiais metais ši suma siekė 82,5 tūkst.

„Paprastai kasmet nekilnojamo turto mokesčio lengvatų senamiestyje įsikūrusioms įmonėms ir asmenims suteikiama už 100 tūkst. litų“, – tvirtino vedėja.

Nekilnojamo turto mokesčio lengvatą gali gauti senamiesčio įmonės, kurios skatina turizmą: lauko kavinės, kepyklėlės, dirbtuvės, parduotuvėlės. Taip pat tos, kurios užsiima menu ar jo dirbiniais.

Lengvata suteikiama ir kavinėms, kurios klaipėdiečiams ir miesto svečiams leidžia naudotis nemokamai tualetais. Ją galima gauti ir suremontavus senamiestyje esančio pastato fasadą.

„Taip yra skatinamas verslas senamiestyje. Siekiama, kad jame kažkas vyktų. Tai viena iš priemonių gaivinti senamiestį“, – pabrėžė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FELIKSAS

FELIKSAS portretas
KADA MERA ISSIRINKSITE KAUNIECIAI?,KIEK SITAS PROTO INVALIDAS JUS KVAILINS?.

FELIKSAS

FELIKSAS portretas
ABSURDU,ABSURDAS,ESU KAUNIETIS TURIU VERSLA LENKIJOJ 14 METU,BET TOKIU KVAILYSCIU NRRA,MANES NEBUS KITAS ATEIS,BET BUK MALONUS NEK.TURTO MOKESTI MOKEK.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių