Sekdamas pasaką Kalėdų senelis įžiebė Klaipėdos žaliaskarę

Klaipėda įžiebė savo pagrindinę miesto kalėdinę eglutę tradicinėje vietoje – Teatro aikštėje. Pasidžiaugti adventiniu laikotarpiu ir šventės laukimu į aikštę bei Senamiesčio gatves atskubėjo tiek daug žmonių, kad buvo sunku prasisprausti.

Klaipėdos dramos teatro balkonai kasmet tampa eglutės įžiebimo šventės scena. Iškart po miesto mero Vytauto Grubliausko pasveikinimo žilabarzdis Kalėdų senelis ėmė sekti mažiems ir dideliems klaipėdiečiams Hanso Kristiano Anderseno pasaką apie eglutę, kurios didžiausias troškimas buvo džiuginti aplinkinius ir būti naudinga.

Ant tėčių pečių sėdintys vaikai nuščiuvę klausėsi pasakos ir kartu su tėvais nuoširdžiai džiaugėsi, kai daugybe lempučių nušvito klaipėdiečių poros miestui padovanota žaliaskarė.

Fejerverkas daugeliui sukėlė norą aikčioti iš nuostabos ir tik mažiausiuosius išgąsdino šūvių garsai.

Po pasakiško šventinio laikotarpio pasirodymo į balkoną įžengė klaipėdiečių grupė „Rois“, pamilta ne tik uostamiesčio gyventojų. Vaikinų koncertas prasidėjo nauja legendinės „Kardiofono“ dainos „Kalėdų eglutė“ versija.

Kol vaikinai dainavo, minia judėjo į visas puses, Turgaus gatvės pradžioje susidarė kamšatis, žmonės pamažu spraudėsi į skirtingas puses, laimė – panikos nebuvo.

Kavinės prisipildė žmonių, daugelis bandė ieškoti pramogų ar reginių prie „Merdiano“, vaikštinėjo senamiesčio gatvelėmis.

Daugiau malonumų miestiečiai prie eglutės ras kitą savaitgalį, kai pradės veikti čiuožykla po atviru dangumi, bus ką pažiūrėti ir aikštėje, kur yra stovėjusi šv. Jono bažnyčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Vėl viskas taip pat,nuo eglės pavogti papuošimai,siaubingai nuobodu ir negražu,o pinigų sakys išleido kosmiškai daug???

Būtų dar gražesnė

Būtų dar gražesnė portretas
jeigu žiburėliai būtų spalvoti..Ir statykit tikrą eglę Atgimimo aikštėj - šita taigi nieko nekainavo.

Mano galva , reikėtų ir komentuojantiems

Mano galva , reikėtų ir komentuojantiems  portretas
būti objektyviems ) Mano kaip klaipėdiečiui taip pat daug kas nepatinka miesto tvarkyme , valdyme bei puošyboje ...buvo klaikios palmės , ,,samarkando vartai ,, anglų kalba skambantys ,, džingel bensai ,, , bet šį kartą bent mano ,, meniniam skoniui ,, viskas buvo gerai ) Klaipėdos eglutė išskirtinė , ačiū ją padovanojusiems , ji man tokia ,,šiltai elegantiška , be jokių klaikių papuošimų , sekama pasaka buvo puiki : spalvota ir ,,didelė ,, vaikučiai matė kas vyksta , o ir koncerte vyručiai dainavo pradžioje lietuviškai , o paskui ....viskas vyko taip ,,kompaktiškai ,, : teatro aikštė , eglė ir programa ) Ačiū . Reikia ir džiazų , bėda , kad nenori atsiskaityti už pinigus , kuriuos gauna iš biudžeto ...man šlykštokas ir keliantis abejones tas konfidencialumas , tik tiek . Puoškit savo kiemus , langus . Puoškime visi kartu savo mylimą miestą )
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių