Savanorė iš Italijos gražina uostamiesčio bibliotekas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje savanoriaujanti  menininkė Martina Ordine iš Italijos   birželio 27–30 d. nuo 10 iki 13 val. kviečia Klaipėdos vaikus atvykti į Vaikų skyrių (Danės g.7), ir kartu ištapyti vieną bibliotekos sieną.

„Vaikams bus smagu palikti savo potėpį“ – sako bibliotekos savanorė. Vaikai kviečiami registruotis tel. 314719.

2015 metais patvirtinta Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos akreditacija priimti savanorius, dalyvaujančius Europos savanorių tarnybos (EST)  projektuose. Pagal Erasmus + programą  italė Martina Ordinė ir armėnė  Tetevik Tadevosyan savanorėmis  bibliotekoje dirba  jau 6 mėnuo. Į Lietuvą atvykusios įgyti naujų įgūdžių ir patirčių, merginos sėkmingai įsijungė į bibliotekos kolektyvą ir savo žiniomis bei talentais dalinasi su klaipėdiečiais. Tetevik talkina bibliotekos darbuotojoms organizuojant kompiuterinio raštingumo kursus rusų kalba vyresniojo amžiaus žmonėms. Įžvalgia fotografės akimi fiksuoja bibliotekos ir miesto gyvenimą, ir jau spėjo Meno skyriuje suorganizuoti savo fotografijų parodą. Martina pagrąžino sienas Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9), kur jai talkino Balsio meno mokyklos moksleiviai, o Vaikų skyriaus sienų dekoravimas – antrasis  jos projektas. Ypač Martinai patiko klaipėdiečius mokyti italų kalbos. Ji nustebusi, kad 15 kursuose dalyvavusių lietuvių taip greitai prakalbo itališkai. Pati Martina po specialiai savanorėms organizuotų lietuvių kalbos kursų ir 6 mėnesių bendravimo tik pradeda suprasti, apie ką kalbame. 

Dalyvavimas tarptautiniuose savanorių tarnybos projektuose – puiki galimybė jaunimui įgyti naujų įgūdžių, susipažinti su kitomis kultūromis, išbandyti save. Martina sako: „ Esu menininkė, be to esu kovotoja už savo svajones, todėl atsidūriau Lietuvoje“. Savanorių judėjimas populiarėja ir Lietuvoje. Norint tapti EST savanoriu, pirmiausia rekomenduojama kreiptis į artimiausią savanorius siunčiančią organizaciją Lietuvoje ir kartu ieškoti priimančios organizacijos užsienyje.

Biblioteka, bendradarbiaudama su Jaunimo savanoriškos veiklos centru „Deineta“, savanorius iš Lietuvos priima ne pirmus metus. Priimti svečius iš tolimų šalių buvo naujas iššūkis. Savanorės  Martina ir Tetevik pateisino bibliotekos lūkesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

humanitarė

humanitarė portretas
Prašau, pavadinime nuimkite "ą" raide...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių