Rinkimuose jau balsavo penktadalis klaipėdiečių

Klaipėdiečiai Lietuvos prezidento rinkimų antrajame ture ir rinkimuose į Europos Parlamentą kol kas balsuoja aktyviau nei daugumos kitų šalies savivaldybių gyventojai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį 14 val. Klaipėdoje savo nuomonę jau buvo pareiškę 24,77 proc. rinkėjų. Lietuvoje – 23,4 proc.

Klaipėdiečiai į rinkimų apylinkes eina šiek tiek pasyviau nei prieš dvi savaites, kai vyko pirmasis Lietuvos prezidento rinkimų turas. Gegužės 11 d. iki 14 val. prie balsadėžių atėjo 26,56 proc. balso teisę turinčių klaipėdiečių.

Rinkimų organizatorių spėjimu, rinkėjai gali tapti aktyvesni vakare, kai grįš iš gamtos.

Rinkimų apylinkės bus atidarytos iki 20 val.

Rinkimai Klaipėdoje kol kas vyksta sklandžiai, neužfiksuotas nė vienas pažeidimas.

Per išankstinį balsavimą, specialiuose paštuose ir namuose Klaipėdoje jau balsavo 3,65 proc. rinkėjų. Tai – aktyviau nei prieš dvi savaites, kai rinkėjų aktyvumas uostamiestyje buvo 3,35 proc.

Lietuva sekmadienį renka šalies prezidentą. Vadovauti Lietuvai penkerius metus pretenduoja Zigmantas Balčytis ir Dalia Grybauskaitė.

Lietuvoje rinkėjai sekmadienį renka ir 11 šalies atstovų į Europos Parlamentą. Šiuose rinkimuose Lietuvoje varžosi 10 partijų ir viena koalicija. Jų gretose – per 200 kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių