Renovacijos atsisakiusiems klaipėdiečiams – nemalonumai

Trijų uostamiesčio daugiabučių namų gyventojai atsisakė renovuoti pastatus pagal programą, kurioje dalyvauja ir miesto savivaldybė. Šiuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai, kuriems priklausytų  kompensacijos už šildymą ir karštą vandenį, jų negaus.

Per pirmąjį renovacijos etapą buvo išrinkti 24 "kiauriausi" – daugiausia šilumos suvartojantys daugiabučiai namai.
Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės, administratoriai juose jau baigė organizuoti būstų savininkų susirinkimus.

Trijų daugiabučių namų – Paryžiaus Komunos g. 2, Sulupės g. 13 ir Vyturio g. 7 – gyventojai nepanoro atsinaujinti.

"Manėme, kad namų, kurie norės renovacijos, bus dar mažiau. Viskas vyko labai vangiai. Administratoriams sunkiai sekėsi organizuoti gyventojų susirinkimus. Tad rezultatai yra gana geri", – tvirtino vedėja.

V.Gembutienės teigimu, Paryžiaus Komunos g. 2 ir Sulupės g. 13 name gyvena labai daug asocialių žmonių, kuriems niekas nerūpi. Tad nenuostabu, jog jie neatnaujins pastato.

Tačiau, kodėl dalyvauti renovacijos programoje atsisakė Vyturio g. 7 namo gyventojai, anot vedėjos, sunku pasakyti.
Pagal nustatytą tvarką namus pagal šią programą atsisakę renovuoti gyventojai palaipsniui neteks kompensacijų už šildymą ir karštą vandenį.

Namams, kurių gyventojai sutiko imtis renovacijos, sausio pabaigoje bus skelbiami konkursai, kurių metu bus išrinkta, kas parengs techninius renovacijos projektus ir vykdys darbus.

Kada prasidės realūs darbai, anot V.Gembutienės, priklausys nuo to, kaip vyks konkursai. Anksčiau planuota, kad renovacija turėtų prasidėti pavasarį.

Antrojo etapo metu atsinaujinti pagal šią programą norą pareiškė 6 namai. Sausio 21 d. baigsis konkursas, kurio metu paaiškės, kas atliks jų energetinį auditą ir parengs investicijų planą.

Atlikus šiuos darbus, namuose bus pradėti organizuoti gyventojų susirinkimai dėl pritarimo renovacijai.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kodėl nebuvo nei vieno rimto audito renovuotiems namams ? Todėl, kad ekonomija yra fikcija, kurią galima nesunkiai padaryti. Nes keli namai mieste įtakos nepadaro šilumos kainai. Kitas dalykas.Šilumos tiekėjų pakanka, bet dar statomos biokuro katilinės, dar renovuojami namai. Jeigu taip puiku tai kur dės perteklinę energiją ???

o

o portretas
musu namui irgi siule renovacija daryt,bet neaisku dar ar darys,kiek bus sutinkanciu.asa asmeniskai tai nemanau kad renovacija mums apsimoka,po keliu metu pelyt sienos prades.o dar tie isipareigojimai 20 metu,ir taip negali nieko sau leist,rubus perki is lapdaros,valgom pigiausia s....,jokiu pramogu,tai kam ta virve uzsimest ant kaklo?

agurkas

agurkas  portretas
Manau, šita "renovacija" eilinis opiumas liaudžiai.Nebyrėtų savivaldybės šiukšlėms į kišenę--jie nei piršto nepajudintų.Smagu, kai aferistai randa "mokslinį" terminą pašpakliavimui ir padažymui,o vamzdynai, o asmeniniai šilumos skaitikliai...Nesinori šilumos banditams prarast"chaliavnų"pinigėlių.Ne taip senai butkevičius pleiskanojosi, kad bus įkurtas valstybinis fondas, kaip Estijoje,nereikės gyventojams banko aferistų šert...Kur dingo tos idėjos? Bankininkai subinę prispardė?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių