Prieš didžiąsias metų šventes atsigręžiama į pažeidžiamiausius bendruomenės narius

Artėjant Kalėdoms įvairios visuomeninės organizacijos atsigręžia į pažeidžiamiausius bendruomenės narius – vienišus senolius, neįgaliuosius, į socialinį užribį patekusius žmones. Prieš didžiąsias metų šventes visuomenė kviečiama prisidėti ir bent kiek pagerinti jų gyvenimą.

Lietuvos Raudonasis Kryžius kviečia kartu įžiebti šių metų Kalėdas vienišų senolių namuose.

"Jeigu jūsų kaimynystėje gyvena senyvo amžiaus žmogus, kuriam trūksta bendravimo, nuoširdaus pokalbio ir dėmesio, kviečiame užregistruoti į jau antrus metus vykstančią iniciatyvą "Šiltų minčių Kalėdos". Ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai dovanos jiems kalėdines dovanėles, pagalbą gerais darbais bei savo laiką ir dėmesį", – rašoma Raudonojo Kryžiaus kreipimesi.

Iki gruodžio 8 d. reikėtų užpildyti anketas ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai perduos šiltus, jaukius, šventiškus linkėjimus, praskaidrindami senolių nuotaiką Kalėdų proga.

Siekdami artėjančių gražiausių metų švenčių proga padėti sunkumus patiriantiems Lietuvos žmonėms, su Lietuvos "Caritu" vienijasi ir Lietuvos advokatai bei advokatų padėjėjai.

Teisės profesionalai ketina padovanoti teisės klausimais nemokamas konsultacijas, kurias teiks iki gruodžio 10 d.

Nemokamoms teisinėms konsultacijoms užsiregistruoti reikėtų iki lapkričio 30 d. per organizacijos "Caritas" centrą.

Konsultacijos bus teikiamos nuotoliniu būdu (telefonu arba vaizdo skambučiu). Tik išimtiniais atvejais konsultacija vyks gyvai – susitinkant su advokatu ar advokato padėjėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
koks rūpestis , vaizdo skambučiu senoliams gal jūs nupučę visai kuris vargšas senelis turi išmanų telefoną ir dar moka naudotis tuo vaizdo skambučiu, o advokato paslaugomos užsiregistruoti iki lapkričio 30 d šiandien gruodžio antra gal jie sapnuoja kalėdinį sapną

Prieš didžiąsias metų šventes atsigręžiama

Prieš didžiąsias metų šventes atsigręžiama portretas
į pažeidžiamiausius.... Manot, įpilsit sriubelės kelis kartus per metus ir būsit išganyti? Neišdegs.

Morganai

Morganai portretas
Kokia bus mano senatvė? Sužinoti paprasta - dar blogesnė, negu kaip aš šiandien elgiuosi su silpnesniais už mane. Mano elgesio su senukais mato, stebi ir mokosi tie, kas už mane stipriai jaunesnis, o taip pat mano vaikai. Vaikai visada mokosi iš vyresnių, juos mėgdžioja. Štai todėl tėveliams primenama, kad bent girdint ir matant vaikams jie būtų mandagūs, jautrūs, paslaugūs vyresniems. Tu ne tik tam žmogui padedi, tu sau savo senatvės pamatus dedi. Tave matantis jaunimas, atėjus laikui, su tavimi tiek pat rūpestingai elgsis. Arba nerūpestingai, nekantriai, nepagarbiai - jei jis iš suaugusių tik tokį pavyzdį matė.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių