Priekaištams dėl nelegalių sąvartynų – savivaldybės atsakas: norėtųsi daugiau pilietiškumo

Sąvartynai atkampiose Klaipėdos vietose auga lyg gyvi organizmai. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Inga Kubilienė ragina nebūti abejingus ir neleisti švaistyti visų mūsų pinigų šiukšlintojų ir apsileidėlių užterštiems plotams.

„Nelegalių sąvartynų Klaipėdoje yra nemažai ir jų vis daugėja. Dažniausiai tai yra nuošalios miesto vietos, apie kurių egzistavimą daugelis žmonių neturi nė supratimo. Bet tiems, kas nenori tvarkingai atsikratyti atliekų, jos yra puikiai žinomos. Ten galima rasti visko – nuo vaikų žaislų, senų baldų, televizorių iki automobilių padangų“, – pasakojo I. Kubilienė.

Savivaldybę informacija apie tokias vietas pasiekia įvairiais būdais. Dažnai valdininkai sako, kad apie tai praneša gyventojai, tik neužsimena, kokiu tonu gyventojai su jais bendrauja.

„Pastebėjau, kad klaipėdiečiai mėgsta priekaištauti dėl nelegalių sąvartynų. Siunčia laišką su didžiausia pretenzija: „Ar jūs nematėte, koks baisumas yra Kaštonų gatvėje?“ Matėme, aš pati ten buvau ir mačiau. O kaip jis ten atsirado? Jie norėtų, kad savivaldybė pasirūpintų šio ploto valymu. Bet juk tai bus daroma visų mūsų – klaipėdiečių pinigais, kurie galbūt galėjo būti panaudoti kokio nors dviračių tako įrengimui. Tokių pasipiktinimo laiškų autorių norėtųsi paklausti, ar jie patys nors vieną šiukšlintoją sutramdė? Mes iškuopsime šią vietą, bet už mūsų visų pinigus. Todėl norėtųsi daugiau pilietiškumo“, – kalbėjo valdininkė.

Mes iškuopsime šią vietą, bet už mūsų visų pinigus.

Nežinia, kuri instancija nesužiūrėjo, kad garažų savininkų bendrija Kaštonų gatvėje išsikėlė nesutvarkiusi savo ploto. Garažai iškeliavo, o toje vietoje liko siaubingas sąvartynas.

Gali būti, kad šiame plote yra užterštas gruntas, jo iškasimas gali dar labiau pabranginti teritorijos išvalymą.

Sutvarkyti buvusios garažų bendrijos teritoriją kainuos milžiniškus pinigus – galbūt 500 tūkst. eurų, nes užteršta teritorija – milžiniška. Tačiau aplinkosaugos tikslams teskirta 140 tūkst. eurų.

„O juk šį plotą užteršė ne kas kitas, o žmonės, kurie ilgą laiką naudojosi šiuo plotu, o paskui išsigabeno savo garažus. Už savo vartų išmetė viską, ką buvo sukaupę, ir paliko. Tikėtina, kad ten visokias atliekas klaipėdiečiai naktimis veža iki šiol“, – svarstė I. Kubilienė.

Dauguma garažų iš Kaštonų gatvės jau iškelta.

Jeigu savivaldybė šį plotą aptvarkys, bus sprendžiama, koks galėtų būti tolesnis šio sklypo likimas. Neatmetama galimybė, kad jis bus parduotas.

Šiemet masinės talkos Klaipėdoje nebuvo organizuojamos, tad nemokama darbo jėga miesto šiukšlynams kuopti nepanaudota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blogai ,kai nemoka tvarkyti verslo- monopolistų bruožas

Blogai ,kai nemoka tvarkyti verslo- monopolistų bruožas portretas
O savivaldybei reiktų daugiau lankstumo šiuo klausimu

>Kubilienė

>Kubilienė portretas
įžvelgiu naujai ateinančią valdžios manierą kai jau pradeda net vyriausias mentu vadas giedot kad kelių gaidžius važinėjančius be teisių turi gaudyt patys piliečiai. Žeria rimtą kritika skersai išilgai koki mes visi nepareigingi ir abejingi ir net nesusimėto:D Tep ir su ta kubiliene. Savivaldybėj per negyvas Grėblio kadensijas skyriai ir ju bobos tep išpindėjo kad jau nesijaučia..Pats laikas p is t jas nx von lauk visas išeilės Užtenka

Kubilienė raginima smurtauti?

 Kubilienė  raginima smurtauti? portretas
Šiurpino Šakaienė, pradeda nuostabą kelti ir ši naujai iškepta vadovė savo arogancija ir požiūriu į darbą. Ar ponia įsivaizduoja savo žodžius, jei jie virstų veiksmu? Cituoju: ar nors vienas( klaipėdietis0 "šiukšlintoją sutramdė"?I. Kubilienė priekaištauja, kad ... miestiečiai netramdo teršėjų! Kaip tai turėtų būti daroma: smurtu, tramdymo marškiniais, elektrošoku ar ginklu? Dirbsime ir už policiją, ir už teisėjus ir už tinginius klerkus? Smurtausime, rengime Linčo teismus Atsiprašau, bet tokių agitacijų dar neteko girdėti...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių