Premjeras apie atleistą A. Vaitkų: tikiuosi, ministras tam turėjo svarių priežasčių

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad susisiekimo ministro sprendimas atleisti Klaipėdos uosto vadovą Arvydą Vaitkų neturės įtakos paties ministro išlikimui poste, tačiau tikisi Roko Masiulio argumentų dėl uosto vadovo atleidimo.

„Apskritai nieko bendro nematau, nebent ministras ką nors daugiau žino ar turėjo omenyje. Tai yra ministro kompetencija, jis atsakingas už valstybės įmonių jo reguliavimo srityje sėkmingą veiklą. Tikrai nematyčiau čia nieko bendro sieti su ministro pozicija, postu ir ateitimi“, – Lietuvos radijui antradienį sakė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas vis dėlto tikisi, kad R. Masiulis pristatys savo argumentus, kodėl buvo atleistas A. Vaitkus.

„Tikiuosi, kad ministras turėjo svarių priežasčių ir argumentų priimti tokį sprendimą, nes kalbame apie Lietuvai svarbią, strateginę reikšmę turinčią įmonę, kuri keletą metų sėkmingai augo (...) Istoriškai geri rezultatai, tai buvo įprasminta ir ministro paskatinime atleistam direktoriui. Ministras mane informavo apie savo sprendimą. Tikiuosi, kad sulauksiu aiškesnių argumentų ir priežasčių“, – sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis

BNS primena, kad pirmadienį susisiekimo ministras R. Masiulis pasirašė įsakymą dėl A. Vaitkaus atšaukimo iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) generalinio direktoriaus pareigų. Ministras taip pat užsiminė, kad šitas sprendimas gali „kainuoti postą“ ir jam pačiam.

R. Masiulis teigė, kad A. Vaitkui atšaukus savo ankstesnį nusišalinimą nuo sprendimų, susijusių su jį rinkimų kampanijos metu parėmusiomis įmonėmis, kyla akivaizdus interesų konfliktas, kurio negalima toleruoti.

A. Vaitkus

R. Masiulis atleistam A. Vaitkui skyrė beveik 20 tūkst. eurų premiją už gerus darbo rezultatus 2018 metais. 

Premjeras sako turintis priekaištų

Premjeras S. Skvernelis kartoja nesvarstantis susisiekimo ministro R. Masiulio likimo ir nematantis priežasčių, kodėl jis negalėtų dirbti. Tačiau premjeras sako turintis priekaištų ministrui, kaip ir kiekvienam kitam Vyriausybės nariui.

„Įvairiai, kaip ir kiekvieno ministro. Yra tų sričių, kuriose yra iššūkių ir problemų, su kuriomis nepavyksta susidoroti, bet viskas priklauso nuo pastangų“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Jis pabrėžė, kad daugiausia problemų mato kelių priežiūroje ir Lietuvos pašto veikloje.   

„Šiandien nematau net prielaidų kalbėti, kad ministras galėtų nedirbti (...). Jeigu nebus kokių nors, ko iš esmės ir nebuvo, sukrėtimų ar įvykių, manau, šitas kabinetas turi dirbti iki to momento, kol grąžins pagal Konstituciją įgaliojimus naujai išrinktam prezidentui“, – teigė S. Skvernelis. 

Klaipėdos jūrų uosto vadovo A. Vaitkaus atleidimą su R. Masiuliu jis kartojo žadantis aptarti „artimiausiu metu“: „Norisi išgirsti realius argumentus, nes visgi kalbama apie vieną iš svarbiausių mūsų valstybės įmonių (...)“.

Jis pabrėžė, kad R. Masiulio sprendimas dėl A. Vaitkaus jo nenustebino, tačiau pripažino kol kas negirdėjęs labai aiškių ir svarių argumentų, kodėl tokį sprendimą reikėjo priimti.

S. Skvernelis taip pat patvirtino, kad R. Masiulis jam iš anksto pranešė apie A. Vaitkaus nušalinimą. Tačiau premjeras liko nepatenkintas, kad ministras dėl to apsisprendė nesulaukęs visų institucijų išvadų. 

S. Skvernelis be kita ko pabrėžė, kad A. Vaitkus galėtų kitose valstybinėse įmonėse.

„Pakalbėsiu su ministru, pasižiūrėsime, nes tokiais vadovais, kurie demonstruoja tokius rezultatus, būtų prabanga mėtytis valstybei“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
nestojo I KGB ozio patija ir patvarke,o masiulis yra KGBistu statytinis ir tampo ji uz virvuciu.

Taip

Taip portretas
Masiulis teisus, jis neverkšlena, jis elgiasi ir kalba realiai...kodėl atleido, kas už tai gali būti...Kur Masiulis neteisus, pasakykite tie, kurie ginate Vaitkų.Ar kas sako, kad jis blogai dirbo? Nesako, bet pažeidė įstatymus, atsirado interesų konfliktas....Apsispręskite, ar turi būti laikomasi įstatymų, ar tik draugus dangstysime?

o

o portretas
Teisus Masiulis, tik kiek teisūs tie, kurie bando jį suniekinti?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių