Tualetui Skulptūrų parke – gamtos smūgis

Tvarkomame Skulptūrų parke įvyko nemalonus incidentas – ant naujojo, vis dar stop juosta aptverto tualeto nuvirto didelė medžio šaka, sumaitojusi patį statinį. Jo remontui prireiks ne vieno tūkstančio eurų.

Ant tualeto stogelio aiškiai matyti gamtos padaryta žala, kurią po specialistų įvertinimo veikiausiai teks sutvarkyti parke dirbantiems bendrovės „Plungės lagūna“ darbuotojams.

Pasak šios bendrovės vykdomojo direktoriaus Povilo Batavičiaus, tualetas – ne bet koks, tai – specialus užsakymas iš Prancūzijos.

„Dabar bandome suprasti, kiek kainuos, kokiais terminais ir kas galės sutvarkyti, nes tai buvo specialus užsakymas, tai daiktas, atvežtas iš Prancūzijos. Išsiuntėme gamintojams nuotraukas, jie žiūrės, ar iš nuotraukų galės įvertinti žalą, jeigu negalės, tada prašysime gamintojo atstovo, kad atvyktų, apžiūrėtų. Tokia ir situacija“, – paaiškino pašnekovas.

Kol kas patys spėliojame ir galvojame, kuo čia mums pasibaigs.

Kiek maždaug kainuos sutvarkyti padarinius, pasakyti sudėtinga.

„Kol kas patys spėliojame ir galvojame, kuo čia mums pasibaigs. Laukiame vertinimo iš specialistų, ir tada jau bus matyti“, – sakė P. Batavičius.

Atsižvelgus į gautą pirminę informaciją, ant tualeto užvirtęs medis pagal darbų projektą nebuvo numatytas pašalinti.

Gal jis nebuvo nupjautas protestuojant gamtos, o ypač medžių, mylėtojams, kurie galbūt ne visada situaciją vertina adekvačiai?

Povilas Batavičius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Sakyti, kad tą medį išgelbėjo ir jis pridarė mums nuostolių, šiuo atveju negalime“, – tikino P. Batavičius.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad padarytą žalą turės nustatyti tualeto gamintojai-tiekėjai.

„Skulptūrų parke dirbantis rangovas informavo, kad nuo vieno medžio (tuopos) nulūžusi šaka iš didelio aukščio nukrito ant naujai įrengto, dar neeksploatuojamo viešojo tualeto. Vietą apžiūrėjusi Aplinkosaugos skyriaus specialistė padarė išvadą, kad šaka nulūžo dėl ankstesnių įtrūkimų. Parengto Skulptūrų parko sprendiniuose šis medis yra numatytas išsaugoti, todėl „išimant“ leidimą medžiams kirsti speciali Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisija šio medžio nevertino. Jis nebus pašalintas, augs toliau“, – pažymėjo V. Švedas.

Akcentuota, kad išoriniai pažeidimai yra matomi, svarbu, kad nebūtų pažeista tualeto vidaus automatinė-technologinė dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai dirbama be galvos

Kai dirbama be galvos portretas
Tuopų nėra ko saugoti, jos trapios ir neilgaamžės. Statant tokius statinius reikia medžius nugenėti.

Čia tai geras

Čia tai geras portretas
Iš Prancūzijos...tualetas,tai naujiena,net šikininko nebesugebam pasistatyti,čia tai bent ūkininkai ,medžio šaka nulūžo,vėjo tai nebuvo,,na ir tvarkele šioje parapijoje.

tototo puteikiniams

tototo puteikiniams portretas
Skaytkite iki galo ankstene zinute. medžius kaip ir kita augalus reikia prižiūrėti. Ps.paprastai kettami visi sveiki medziai.. ar protas ateis kai bus velu?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių