Po žiemos uostamiestyje – tvarkymo darbai

Prie „Žvejo“ paminklo – pokyčiai, čia klojamos naujos trinkelės. Žadama sutvarkyti ir kitas vietas, jau ilgą laiką rėžiančias akį pačiame miesto centre.

Nors Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai teigė, kad darbai pradėti dėl po žiemos atsiradusių įgriuvų, ne paslaptis, kad daugelis jų jau buvo ir praėjusių metų rudenį.

Tai ypač matyti Atgimimo aikštėje, kur plyšių, suskilusių trinkelių – itin daug.

Be to, Atgimimo aikštė – pustuštė, gyventojai skundėsi, kad šią aikštę visą žiemą „puošė“ tik parūdijęs „Laivelis“ ir kelios dekoracijos.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Nijolės Vedeikienės, teritorija prie „Žvejo“ paminklo – ne vienintelė, kurioje šiemet vyko tvarkymo darbai.

„Kol oras leis vykdyti didesnius darbus, tvarkysimės po žiemos. Ne vienoje vietoje atsiradusios įgriuvos, įdubos. Stengiamės sutvarkyti pirmiausiai ten, kur vyksta intensyvus pėsčiųjų srautas švenčių ar savaitgalių metu ir panašiai. Nurodyta vieta tikrai ne vienintelė ir ne pirmoji iš tvarkytų jau šiais metais“, – teigė N. Vedeikienė.

Atgimimo aikštėje didelių pokyčių bent kol kas neplanuojama, tačiau įgriuvos ar įtrūkimai bus sutvarkyti.

„Didesnių darbų Atgimimo aikštėje (atsižvelgiant į numatytą aikštės rekonstrukciją) vykdyti neplanuojame, tvarkysime tik avarines įgriuvas, nukritusias granitines plokštes ir panašiai“, – sakė N. Vedeikienė.

Prieš kelerius metus Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį su bendrovės „Cloud Architektai“ projektuotojais dėl rekonstrukcijos Atgimimo aikštėje. Paskelbtuose projektiniuose siūlymuose rašoma, kad po Atgimimo aikštės dalimi rekonstrukcijos metu numatoma įrengti dviejų aukštų 218 vietų požeminę automobilių aikštelę.


Šiame straipsnyje: Žvejo paminklastvarkymo darbai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Memel

Memel portretas
Sudo dena_kauno ....

Matau

Matau portretas
Sluokite miesta ,nes kai pradzius bus daug uztersto oro ,kelkrasciai pilni zvyro....o prie Danes jau neber keliu suoliuku ...ar ir cia reikia laukti issalo ....aikstese po kelis akmenis iskrite ...reikia tik pusvalandzio darbo ir tvarka ....pakelkit uzpak.....ir patikrinkite kas mieste darosi

.........

......... portretas
Prieš rinkimus prasiblaivė...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių