Po vizito į ligoninę – paciento nuoskauda: išleido mane pliką basą

Staiga sukarščiavęs gyventojas žėrė priekaištus medicinos įstaigoms – viena uostamiesčio ligoninė karščiuojančio vyro nepriėmė ir nurodė vykti gydytis į Klaipėdos rajoną. O Gargždų ligoninėje vyras tikino negavęs tinkamos priežiūros, nors įstaigos vadovė aiškino, kad į namus gyventojas išleistas kaip ir visi kiti nesunkūs ligoniai.

Kvietė greitąją pagalbą

Deividas Vaivada blogai pasijuto sekmadienį. Vyrui, jo teigimu, pakilo temperatūra iki 41 laipsnio, tad Kalotėje gyvenantis pacientas išsikvietė greitąją medicinos pagalbą.

Medikų brigada iš pradžių vyrą išvežė į uostamiestį, tačiau vienoje iš ligoninių išgirdo paaiškinimą, kad sekmadienis – ne šios įstaigos budėjimo diena, tad Klaipėdos rajono gyventojas turi kreiptis į Gargždų ligoninę.

"Gargžduose paguldė mane į COVID-19 izoliacinį skyrių. Neturiu jokių priekaištų sekmadienį budėjusiems medikams. Davė antibiotikų, vaistų, mažinančių temperatūrą, prijungė lašinę. Buvo paimta kraujo tyrimams. Atėjęs gydytojas po apžiūros pasakė, kad įtaria plaučių uždegimą", – pasakojo D.Vaivada.

Išleido mane pliką basą.

Atėjo tik testo

Vyras naktį praleido ligoninėje. Temperatūra ėmė kristi.

"Gydytojas pažadėjo, kad pirmadienį padarys rentgeno nuotrauką ir pažiūrės, ar nėra uždegimo", – prisiminė pacientas.

Tačiau pirmadienį ryte atėjo tik specialistė paimti koronaviruso testo.

"Ji pasakė, kad tolesni tyrimai bus atliekami tada, kai sulauksime testo atsakymo. Negali esą vedžioti ligonio po visą ligoninę, kol nėra aišku, ar jis neserga. Visą dieną laukiau atsakymo", – aiškino D.Vaivada.

Beldė į duris

Atsakymas buvo gautas tik 16.30 val.

"Tačiau koridorius tuščias, niekas neateina, galvojau, praversiu duris ir pašauksiu ką nors. Daktarės aš nuo 11 val. ryto jau nemačiau. Ėmiau belsti į duris, po 15 minučių pasirodė sesutė", – pasakojo vyras.

Seselė susisiekė su gydytoja ir paklausė, ką jai daryti su šiuo pacientu.

"Tai, ką išgirdau, mane pribloškė. Jie nusprendė mane išleisti namo. Klausiau, kokius vaistus man gerti, gal antibiotikus, o kur receptas. Atsakyta buvo, kad vėliau sužinosiu. Reikia kreiptis į šeimos gydytoją", – šiurpo sergantysis.

D.Vaivada svarstė, kad jei pradėjo gauti antibiotikus, turėtų vartoti visą kursą.

Jis buvo išleistas į namus kaip ir visi kiti mirtingieji.

"O kur išrašas iš ligoninės, nedarbingumo pažymėjimas? Ką man šeimos gydytojai nunešti, juk taip ir nėra aišku, ką nustatė Gargždų medikai. Išleido mane pliką basą", – stebėjosi gyventojas.

Vyras tokius pat klausimus išgirdo ir iš savo šeimos gydytojos.

"Aš juk nežinau, ką rodo Gargžduose atlikti tyrimai. Esą duomenys vėliau atsiras "esveikata" paskyroje. Paskambinau į ligoninę ir išgirdau atsakymą, kad kraujo tyrimas uždegimo nerodo, o antibiotikus esą, jei norėsiu, galėsiu pagerti ir toliau, nesvarbu, kad kursas buvo nutrauktas. Esą per tris dienas rajono gydytojai įkels į "esveikata" informaciją. Net negavau informacijos, ką rodo mano plaučių rentgeno nuotrauka. Taip žmogus ir numirti gali per tris dienas", – piktinosi kalotiškis.

Karščiavimas – ne mirtis

Gargždų ligoninės vyriausioji gydytoja Virginija Ruškienė tikino, kad pacientas gerokai perdėjo nupasakodamas situaciją.

"Su juo buvo gražiai ir mandagiai bendrauta, atrodė, kad jis viską suprato. Kraujo tyrimai atlikti, atsakymai būna tik vakare. Kraujo mėginiai tyrimui vežami į Klaipėdą. Ir rentgeno tyrimas daromas tik pavakare. Kaip ir visiems atvykusiems. Taip nuspręsta, kad nesipainiotų tame pačiame kabinete pacientų srautai. Mes turime tik vieną aparatą", – tikino ligoninės vadovė.

Ji stebėjosi tuo, kad jaunas žmogus dėl to, kad buvo išleistas iš ligoninės jau nekarščiuojantis, sukėlė tokį ažiotažą.

"Aš nemačiau niekur, kad būtų pažymėta 41 laipsnis karščio. Mačiau įrašą 37,2 laipsnio. Jam buvo sulašinti skysčiai, gavo antibiotikų. Jis buvo išleistas į namus kaip ir visi kiti mirtingieji", – tikino medikė.

V.Ruškienė paaiškino, kad ne visiems sukarščiavusiems ligoniams būtinas stacionarus gydymas.

"Tikrai ne. Ryškaus plaučių uždegimo gydytoja nematė. Kaip dabar spėjame, pasidomėję jo ligos istorija, gali būti klausimų dėl persirgto COVID-19. Bet paciento būklė stabili, jam daktarė išaiškino viską, ką jis turėtų atlikti ambulatorinėmis sąlygomis. Juk šiuo metu reikia mažinti stacionarines paslaugas", – teigė V.Ruškienė.

Tai, kad pacientui nepasisekė koridoriuje sutikti budinčio gydytojo, esą nenuostabu.

"Budintis gydytojas yra vienas. Ir jis nesėdi izoliaciniame skyriuje. Jis turi darbo priėmime, slaugos skyriuje ir aktyvaus gydymo skyriuose", – paaiškino V.Ruškienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NE DULKYS O KONCERVATORIAI..net sutiko palaikyt laisviečius

NE DULKYS O KONCERVATORIAI..net sutiko palaikyt laisviečius portretas
Su kuo pakalbi { aš taip pat patyriau tokio pilotažo paslaugą} visiems panašiai PASLAUGAS PASLAUGAS BET NE GYDIMĄ NE GYDIMĄ suteikia...GYDIMAS PANAIKINTAS PANAIKINTAS....

KANADOJE SAKOMA

KANADOJE SAKOMA portretas
kad nuo mediko patirti mirtį 32 kartus didesnė tikimybė, nei būti nušautam.

Tokia realybe

Tokia realybe portretas
Deja yra tokia situacija kuri tik blogeja. Korupcija kysininkavimas ir ligoniu laikymas grindu skudurais ypac sunkių. Lietuvos geda-musu medicina deja.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių