Po langais išdygo cirkas

Tarp daugiaaukščių namų pasirodymus rengti sumanęs meškų cirkas sutrikdė greta gyvenančius žmones. Baimindamiesi triukšmo ir netvarkos jie suskubo ieškoti, kas ir kodėl leido įsirengti buveinę prie pat namo.

Prie namo regi vilkikus

"Sekmadienį vakare pamačiau, kaip visai po mūsų langais po pievą važinėja vilkikai. Jie išvažinėjo šlapią pievą, be to, neaišku, ar jiems netrukdys čia augantys medžiai. Kodėl cirkui priteikė šitos vietos, kodėl jie neįsikūrė ten, kur visada juos esame įpratę matyti? Kaip bus dėl triukšmo? Juk cirkas stato palapinę prie pat gyvenamųjų namų, kur žmonės nori ramybės. Šiandien čia atsirado cirkas, o kas bus rytoj? Negi valdininkai, davę leidimą, neturėjo pasiklausti arčiausiai gyvenančių klaipėdiečių nuomonės?" – vakar ryte piktinosi Vingio gatvėje gyvenanti klaipėdietė Irina.

Tiesa, keli kiti to paties namo gyventojai tikino nesibaiminantis tokios kaimynystės.

"Vip Cirkus" iš tiesų keturioms dienoms paprašė miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus leidimo įsikurti pietinėje miesto dalyje.

Vagonėliai artistams ir gyvūnams atkeliavo į numatytą vietą dar sekmadienį, o pasirodymai čia vyks keturias dienas – nuo liepos 6 iki 9-osios.

Pasirodymai – keturias dienas

Kiek neįprastą cirkininkų vietos pasirinkimą galėjo lemti keli veiksniai.

Pirmiausiai, jie nebegavo jiems įprastos vietos pievelėje Taikos prospekte, netoli lengvosios atletikos maniežo. Juos aplenkė kitos pasirodymais bei atrakcionais užsidirbančios įmonės.

Būtent tuo metu, kai paprastai atvažiuoja meškų cirkas, ši vieta bus užimta.

Galbūt labiausiai vaikus dominantys pasirodymai priartinti prie tankiai gyvenamųjų rajonų, taip tikintis prisivilioti daugiau žiūrovų.

"Ten yra valstybinė žemė ir nieko įspūdingo. Jie pageidavo įsikurti šioje vietoje. Jie norėjo, o mes neleisti negalime. Žmonių baimė dėl ištryptos žolės natūrali, bet mums pateikta cirko sutartis su apželdinimo įstaiga. Kai cirkas išvažiuos, įmonė panaikins visą žalą gamtai, – kalbėjo Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vadovas Marius Poimanskis. – Man keista, kad tas cirkas susilaukė tiek dėmesio. Nesuprantu, kodėl čia kilo tokios aistros dėl tų keturių dienų. Gal kokį nemalonumą gyventojams gali sukelti arkliukai dėl skleidžiamo kvapo? Bet juk jie ne laiptinėje tuos arklius laikys. Cirką kontroliuoja tiek institucijų, kad mes esame patys mažiausia iš visų. Aš ir pats išsigandau. Mes dažniausiai neišduodame leidimo tokiose vietose, nes niekas ir neprašo, čia gi miesto kraštas."

Jei skųs, tai ir baus

Valdininkai tikisi, kad leidžiamo triukšmo lygio meškų pasirodymai neviršys.

Šioje dviejų judrų gatvių sankryžoje net naktį yra gana triukšminga, tad tikėtina, jog cirkininkai netrikdys gyventojų rimties.

Savivaldybės darbuotojai neskirsto, kam duodamas leidimas: koncertui ar cirko pasirodymui.

Gyventojų atsiklausti valdininkai šiuo atveju neturėjo, nes įsikurti cirkui leista valstybės žemėje.

Jeigu kuris klaipėdietis pasiskųs pajutęs kokių nors nepatogumų, Viešosios tvarkos skyriaus specialistai reaguos į tokią informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys

Kazys portretas
Koks idijotiskus valdininko samprotavimas: sugadins vėją tai pataisys triukšminga sankryža tai bus dar triukšmingoje. Visiškas kvailys

Algis

Algis portretas
Pasirodymas 4 dienos o žalą aplinkai tūkstantinė. Koks pusprotis leido įsikurti cirkui. O gal taip plaunami pinigai? Reikės tvarkyti vėjas,atlikti kitus tvarkymo darbus

L A M

L A M portretas
Labai keisti tie žmones, džiaukitės - pas mus atvažiavo CIRKAS!!!!! Esu 13 namo gyventoja ir labai džiugu, kad sulaukem tokios atrakcijos )))) Kalminams visada yra kliučių - šunis vest neturės kur ((( Nemoka žmones džiaugtis, burbuliuoja dėl viskuo - vaikai trukdo, mašinas trukdo, pilna pieva šuniu fekaliju ir dabar toks ažiotažas dėl žolyno. Nusiraminkit, ponai - CIRKAS išvažiuos o jūsų pyktis liks su jumis ((( gal pradekim džiaugtis ir šipsotis vienas -kitam PADOVANOKIM VAIKAMS ŠVENTE MUSŲ KIEME - JOG VISIŠKAI NUO 1996 METU NĖRA VAIKAMS KIEMO
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių